„Pay with Google“ ubrzava online plaćanje za Android korisnike

Kao što je već najavljeno početkom godine, Google je pokrenuo uslugu plaćanja kako bi pojednostavio postupak provere za Android korisnike. „Pay with Google“ ima za cilj da smanji frustracije koje mogu da proisteknu iz popunjavanja beskrajnih obrazaca kako bi kupovina bila gotova.

Za početak, „Pay with Google“ podržava 15 prodavaca, uključujući Instacart, Kayak, iFood i GameTime, ali tome će se pridružiti još neka velika imena kao što su StubHub, Deliveroo, Airbnb i Just Eat. Usluga je zvanično dostupna i može se koristiti u različitim Android aplikacijama ili preko Chrome-a na vebu.

Developeri aplikacija, takođe i nude podršku za „Pay with Google“. Kako je sam Google rekao, ova aplikacija za plaćanje može se implementirati „sa samo nekoliko redova koda“ i ono što je najbolje od svega, Google ne naplaćuje naknade za transakciju.

Google je objasnio da se usluga može koristiti za brzu proveru bilo koje kartice na Google nalogu:

„Online proveru možete ubrzati na mnogim vašim omiljenim aplikacijama i veb stranicama sa nekoliko brzih klikova. Kada se plaća pomoću Google-a, može se koristiti bilo koja kreditna ili debitna kartica koja je dodata na Google nalog korisnika od proizvoda kao što su Google Play, Youtube, Chrome ili Android Pay. Google šalje prodavcu informacije o plaćanju i adresu za isporuku pomoću informacija iz korisničkog naloga – tako da ih ne treba ukucavati u porudžbinu. Onda će prodavac obraditi sve detalje i dalje proces teče kao i svaka druga kupovina.“

Izvor: Beta News

Please follow and like us:

Advert

Pin It