Amazon najavio novu uslugu isporuke pod nazivom Amazon Key

Veliki gigant je juče najavio Amazon Key, novu uslugu koja je namenjena samo Prime članovima i koja omogućava bezbednu isporuku paketa putem pametnih brava i novog Alexa uređaja zvanog Amazon Cloud Cam.

Amazon Key se prodaje kao komplet koji uključuje Amazon Cloud Cam, aplikaciju Amazon Key i jedan od nekoliko kompatibilnih pametnih brava od strane proizvođača Yale i Kwikset. Startna cena kompleta je 249,99 dolara, ali servis ovog kompletna će kasnije biti besplatan za Prime članove.

Kada se sistem postavi, klijenti mogu da odaberu opciju isporuke „u kući“, kada kupuju preko Amazona. U trenutku isporuke, sistem proverava da li je ispravan upravljački program na vratima, uključuje kameru za nadgledanje kuće, Cloud Cam, otključava pametnu bravu na vratima, beleži paket koji se nalazi unutar i vrata se zatvaraju i zaključavaju.

Vlasnici kuća mogu gledati isporuku uživo preko smartfona ili da pregledaju video snimak nakon isporuke.

Svaki put kad vozač treba da isporuči robu, zahteva pristup kući kupca, a Amazon kaže da se tokom toga koristi šifrovani proces provere autentičnosti, kako bi bilo potvrđeno da je kurir na pravoj adresi u predviđeno vreme.

Sistem se takođe može koristiti kako bi se olakšao pristup kuće porodici i prijateljima, kao i za zakazivanje usluga. Amazon je uz sve ovo dodao i Home Service poslovanje, što se odnosi na čišćenja kuće ili šetanja pasa. Amazon Home Service će, takođe, besplatno instalirati Key sistem.

„Amazon Key će potrošačima doneti mir, jer mogu da znaju da su njihove narudžbine sigurno dostavljene njihovim kućama i da ih čekaju kada uđu u kuću,“ rekao je u izjavi Peter Larsen, šef tehnologije dostave kompanije Amazon. „Sada, Prime članovi mogu odabrati isporuku u kući i lako mogu da gledaju isporuke svojih paketa preko mobilnih telefona.“

Amazon Key će od 8. novembra biti dostupan u 37 gradova širom SAD-a, a na više lokacija će se pojaviti tokom vremena, izjavio je Amazon.

Izvor: ZDNet

Please follow and like us:

Advert

Pin It