Sledeći Google Pixel pametni telefon stiže 4. oktobra

Pixel smartfon sledeće generacije biće objavljen 4. oktobra. Najpopularniji pretraživač nije otkrio nikakve detalje o novom telefonu, ali je rekao da se podrazumeva da će novi modeli imati bolju bateriju, više prostora za skladištenje i bolju kameru od svojih prethodnika. Kompanija je i sugerisala da će novi modeli moći da „razumeju“ korisnike, što se definitivno odnosi na to da će imati ugrađene Google digitalne asistente.

Google je ovo sugerisao u videu koji pokazuje pretragu u kojoj korisnici postavljaju pitanja tipa „šta nije u redu sa baterijom mog telefona?“, „zašto moj telefon nema više memorije?“, „zašto moj telefon pravi toliko mutne fotografije?“ i druga. Imaginarni korisnik je takođe u videu postavljao pitanja zbog čega je uređaj tako „spor, vruć, lomljiv, dosadan, bezličan i glup“ i tako je Google implicirao da planira da popravi sve ove probleme sa novim Pixel telefonima.

Prema Android Police izveštaju, telefoni će imati novi Snapdragon 836 ili 835 procesor (što znači da XDA Developers planiraju da naprave novi Snapdragon 836, čini se), 1,440P ekran, 4 Gb RAM-a i 128 GB memorije. HTC će navodno napraviti manji Pixel model, dok će LG izgraditi 6-inčni AMOLED XL varijantu displeja. Navodno, modeli neće imati priključak za slušalice.

Jedino što Google treba da reši je nedostatak ponude sa poslednjim Pixel telefonom. Jedva da je i bio dostupan na tržištima poput Francuske, ali čak i da su korisnici mogli da ga kupe tamo, bilo je nemoguće naći ga. Kao što je već navedeno, događaj je zakazan za 4.oktobar, ali nije objavljeno tačno kada i gde.

Izvor: Engadget

Please follow and like us:

Advert

Pin It