Google Pixel 2 telefoni će biti prvi koji koriste ugrađenu eSIM tehnologiju

Google je 4. oktobra na svom događaju u San Francisku predstavio nove Pixel 2 i Pixel 2 XL pametne telefone i tako je sada kreator Androida u direktnoj trci za dominaciju na tržištu pametnih telefona sa Apple-om i Samsung-om.

Kompanija koristi nove pametne telefone visoke klase zajedno sa Android Oreo operativnim sistemom kako bi demonstrirala svoju sposobnost kombinovanja hardvera i softvera, nudeći nove ekskluzivne funkcije, koje drugi proizvođači nisu u mogućnosti da ponude.

Oba modela poseduju najnoviji Qualcomm Snapdragon 835 procesor, 64GB za skladištenje kao standard, prednje zvučnike, vodootpornost prema IP67 standardima i nove kamere od 12 megapiksela sa zadnje strane, ali sa različitim veličinama OLED ekrana. Ono u čemu prate iPhone je što nemaju ulaz za slušalice. Pixel 2 ima tradicionalni 5-inčni ekran sa velikim okvirima i košta oko 650 dolara. Pixel 2 XL ima moderan dizajn, sličan onom koji imaju Samsung Galaxy S8 i LG G6, sa izduženim ekranom od 6 inča i malim okvirima i košta oko 850 dolara.

Još jedna zanimljivost kod ovih telefona je ta što im nisu potrebne SIM kartice. Ipak to se odnosi samo na pretplatnike Project Fi-ja, jer Google koristi ugrađenu eSIM tehnologiju za autentifikaciju mobilnog naloga korisnika. Do sada, eSIM tehnologija nije bila korišćena u pametnim telefonima, već je bila rezervisana za tablete, pametne satove i druge slične uređaje. Tako da od sada Pixel 2 korisnici neće morati više da se muče sa prebacivanjem SIM kartica.

Google kaže da telefoni imaju i 10% duže trajanje baterija i brže punjenje nego Pixel telefoni iz 2016. godine.

Pixel 2 ima kameru sa optičkom stabilizacijom slike i senzor dubine za jednu kameru koja koristi dual-pixel autofokus sistem. Google takođe koristi informacije o dubini za doživljaj augmentovane realnosti, a takođe postoji i nova smart-kamera opcija pod nazivom Lens, koja integriše veštačku inteligenciju i snimanje.

Standardna verzija Google Pixela 2 će biti dostupna u beloj, crnoj i plavoj boji za oko 650 dolara za verziju od 64GB, XL model će biti dostupan u crnoj i beloj po ceni od oko 850 dolara za 64GB, ukoliko se poručuje unapred.

Pored pametnih telefona, Google je predstavio i novu, manju verziju svog Google Home zvučnika sa Google Assistant-om sa opcijom muškog glasa, nazvan Google Home Mini.

Na događaju u San Francisku, kompanija je i predstavila obrađenu verziju Chromebook-a, koji je nazvan Pixelbook, zatim novu verziju DayDream View VR headset-a, Pixel Buds Bluetooth slušalice koje mogu da prevode 40 jezika i Google Clips kameru.

Izvor: The Guardian

Please follow and like us:

Advert

Pin It