ASUS predstavio svoj prvi Windows Mixed Reality set

ASUS je na IFA 2017 događaju u Berlinu predstavio svoj prvi headset za mešovitu realnost, zajedno sa Windows Mixed Reality kontrolerima koji ga prate.

Većina tehnologija koje se nalaze u slušalicama su slične kod svih proizvođača, ali ASUS naporno radi na tome kako bi učionio svoju ponudu jedinstvenom. Na primer, kompanija je koristila poligonalno-umetničku oblogu za vizir, osiguravajući time da izgleda što lepše. Još uz to, ASUS-ove slušalice su čini se mnogo lakše od konkurentskih, jer je kompanija ubacila antimikrobni jastuk iznutra.

Set ima inside-out tracking, koji koristi dve prednje postavljene kamere za praćenje kontrolora. To ga čini znatno jeftinijim od Vive ili Rift seta, koji zahtevaju dodatne periferije za praćenje. Briga se vodila oko toga da li će jeftinija tehnologija ugroziti tačnost i pouzdanost kontrolora, ali sistem zapravo dobro radi.

Sami kontrolori su dizajnirani od strane  Microsoft-a i stil je sličan onom koji ima set Oculus. Veća razlika je u tome što ima manja podešavanja dugmića za igranje, Windows key i stik za palac na glavnoj platformi. Dizajn nudi mogućnost da se može lako koristiti i u poslu i za zabavu, zato što prsti prirodno naležu na tastere.

Na spoljašnjem prstenu se nalaze 32 male LED diode koje set koristi za precizno pozicioniranje kontrolera u vazduhu.

ASUS još nije pružio nikakve indikacije da li će njegov hardver biti pokrenut krajem ove ili početkom naredne godine, ali kako se navodi na sajtu Channel News, cena ovog seta će biti oko 500 dolara.

Izvor: Engadget

Please follow and like us:

Advert

Pin It