Google uvodi novi Data Loss Prevention API

Google je objavio novi programski interfejs za aplikacije (API) koji pomaže organizacijama da zaštite i regulišu osetljive podatke. The Data Loss Prevention (DLP) API je sada i zvanično predstavljen, a u beta verziji je bio od marta ove godine, zajedno sa nekoliko funkcija.

Karakteristike uključuju redakciju, maskiranje i tokenizaciju. API može primeniti princip najmanje privilegije ili need-to-know pristup podacima o proizvodnim aplikacijama i tokovima rada podataka. Ovaj servis može raditi sa bilo kojim izvorom podataka ili sistemom za skladištenje podataka.

„Google Cloud DLP API omogućava našim bezbedonosnim rešenjima skeniranje i klasifikaciju dokumenata i slika iz više cloud data skladišta i izvora e-pošte,“ rekao je Sateesh Narahari, potpredsednik odeljenja za proizvode i upravljačke metode kompanije Google.

„Ovo nam omogućava da ponudimo našim klijentima ključne sigurnosne funkcije, kao što su klasifikacija i redigovanje, koji su važni za upravljanje podacima i smanjenje rizika. Google inteligentna DLP usluga omogućava nam da razlikujemo ponude i razvijamo našu poslovnu delatnost, pružajući visoko kvalitetne rezultate klijentima.“

DLP API nudi matičnu podršku i skalu za skeniranje velikih skupova podataka u Google Cloud Storage-u, Datastore-u i BigQuery-u.

DLP API nudi još više metoda kada je u pitanju transformacija, obezbeđivanje i bolje razumevanje korisničkih podataka. Postoje, takođe i funkcije kao što su K-anonymity i L-Diversity tehnike. Google se time fokusira na potrošače koji žele da nauče nešto novo o ovim procesima.

Izvor: Beta News

Please follow and like us:

Advert

Pin It