Arm najavljuje sigurnosnu platformu za Internet of Things

Kako se usvajanje IoT sistema i drugih povezanih uređaja povećava i projektovano je da do 2020. godine dostigne broj od preko 50 milijardi, Arm je predstavio novu arhitekturu koja ima za cilj osiguravanje i zaštitu ovih uređaja od eksploatacije od strane sajber napadača.

Britanska kompanija za poluprovodnike predstavila je svoju novu Platform Security Architecture (PSA) koja je dizajnirana da služi kao zajednička industrijska struktura za developere i proizvođače hardvera, kako bi se povećala sigurnost uređaja sagrađenih na sistemu čipa (system-on-a-chip) Cortex procesora.

Do 2021. godine, Arm očekuje isporuku oko 200 milijardi čipova i dodavanjem PSA sistema, kompanija se nada da će smanjiti troškove i poboljšati sigurnost svojih proizvoda.

Predstavljajući set standarda za developere i proizvođače kada je u pitnaju sigurnost IoT-a, nova arhitektura će osigurati da povezani uređaji imaju potrebnu sigurnost kako ne bi bili zloupotrebljavani, kao što se već jednom desilo od strane Mirai botnet-a tokom 2016. godine.

Paul Williamson, potpredsednik i generalni menadžer odeljenja za IoT uređaje kompanije Arm, detaljno je opisao viziju kompanije, rekavši:

„Za postizanje ove vizije biće neophodno da mi, kao globalno stanovništvo, postanemo bolje upoznati sa zaštitom naših uređaja, dok verujemo da tehnološka industrija radi sve što je u njenoj moći da zaštiti naše podatke. Nije to nimalo lak zadatak, jer će to poverenje morati da se gradi, a pored toga, borimo se i protiv hakera koji neumorno traže ranjivost kako bi pronašli više ulaznih tačaka u naše živote.“

Očekuje se da će PSA biti dostupna zajedno sa svojim specifikacijama početkom 2018. godine.

Izvor: Beta News

Please follow and like us:

Advert

Pin It