Teslin vremeplov proteklog vikenda posetio Kragujevac

Zbog velikog interesovanja i uspeha koji je nesvakidašnji multimedijalni projekat kompanije Telekom Srbija do sada postigao, proteklog vikenda odredište „Teslinog vremeplova“ bilo je i zdanje Prve kragujevačke gimnazije.

Teslin vremeplov u Kragujevcu - zdanje Prve kragujevačke gimnazije - foto credit mondo/stefan stojanović

Teslin vremeplov u Kragujevcu – zdanje Prve kragujevačke gimnazije – foto credit mondo/stefan stojanović

Nakon Beograda, Novog Sada, Niša, Budve, Herceg Novog, Telekom Srbija proteklog vikenda organizovala je svoj multimedijalni projekat “Teslin vremeplov” i u Kragujevcu.

Mnogobrojni Kragujevčani i gosti ovog lepog šumadijskog grada, imali su priliku da na nesvakidašnji način, putem spektakularnih 4D projekcija, upoznaju život i rad Nikole Tesle i njegov nemerljiv doprinos čovečanstvu.

Teslin vremeplov u Kragujevcu  - foto credit mondo/stefan stojanović

Teslin vremeplov u Kragujevcu – foto credit mondo/stefan stojanović

Projektom „Teslin vremeplov“, kojim se obeležava 160 godina od rođenja našeg velikog naučnika, na kreativan način uobličene su vizionarske ideje Telekoma Srbija, a rezultat toga je prva digitalna predstava kao svojevrsni omaž liku i delu revolucionarnog izumitelja.

Inovativni projekat predstavlja idealan spoj savremene digitalne tehnologije i umetničkog pristupa, praveći osvrt na značaj slavnog naučnika koji je, zahvaljujući svojim izumima, u velikoj meri zaslužan za unapređenu komunikaciju među ljudima na globalnom nivou, ostavljajući trajni pečat u svetskoj istoriji.

Please follow and like us:

Advert

Pin It