Prva škola robotike za decu u „Garage Lab-u“

Garage Lab organizuje prvu školu robotike namenjenu deci između 8 i 12 godina koja žele da se upoznaju i ovladaju osnovama najnovijih tehnologija. Cilj kursa je upoznavanje dece sa svetom hardvera, buđenje njihove zainteresovanosti za pravljenje različitih projekata i razvoj kreativnosti.

Struktura kursa obuhvatiće tri celine: robotiku, programiranje i 3D štampu. Cilj kursa jeste da deca sama osmisle i dizajniraju svog robota, zatim da delove odštampaju na 3D štampaču i uz osnove programiranja, daju prve komande svojim robotima. Kod dece će se podstaći razvoj programske logike i videće praktični značaj učenja algoritama kroz edukativne igre. Za učešće u školi robotike nije potrebno predznanje.

Tokom trajanja kursa deca će raditi na mikro računaru Raspberry Pi, kao i na Arduinu, razvojnom sistemu otvorenog koda koji pruža mogućnost konstruisanja različitih uređaja kao što su: senzori, semafori i pogonski sistemi. Deca će imati priliku da modeliraju i štampaju spoljašnjost svog robota na 3D štampaču. Predavanja i radionice držaće iskusni predavači, koji imaju bogato iskustvo u radu sa decom na različitim projektima.

Kurs obuhvata 10 predavanja koja će se održavati subotom u trajanju od dva i po sata. Kurs je namenjen deci od 8 do 12 godina, a prema uzrastu polaznika biće formirane dve grupe dece približnog uzrasta. Jedinstvenost kursa ogleda se u pružanju celokupne slike o najnovijim tehnologijama kroz radionice i predavanja integrisane u izradu konkretnog projekta. Projekat/ robot koji deca naprave ostaje u njihovom vlasništvu. Cena kursa je 16 500 dinara, a uplata se može izvršiti u tri mesečne rate.

Prijave za „Prvu školu robotike“ otvorene su do 12.10.2017.

Škola će početi sa radom 14.10.2017. i trajaće do sredine decembra 2017. godine.

Ukoliko ste zainteresovani, prijavite se na garagelab.rs.

Dodatne informacije na kursevi@garagelab.rs.

Garage Lab je hardverska laboratorija koja okuplja sve hardverske entuzijaste. Lab je inicijativa ICT Hub-a, Udruženja BEUM i Jarovida i predstavlja svojevrsnu radionicu sa opremom, alatima i stručnom podrškom za građenje i testiranje prototipa, ali i generalno upoznavanje sa robotikom, 3D štampom, elektronikom i senzorima. Laboratorija je osnovana u junu 2017. godine u novom prostoru Playground centra za inovacije i do sada je u njoj održano preko 10 praktičnih radionica i četiri velikih okupljanja zajednice.

 

Please follow and like us:

Advert

Pin It