Počeli prijemni ispiti na fakultetima u Srbiji

Na fakultetima Univerziteta u Beogradu juče je počelo polaganje prijemnog ispita, koje će trajati do 3. jula. Preliminarne rang-liste fakulteti bi trebalo da objave dan kasnije.

ETF Beograd

ETF Beograd

Elektro-tehnički fakultet (ETF) svoje prijemne ispite organizuje od danas 28. juna, dok će prijemni ispiti na Matematičkom fakultetu biti organizovani sutra 29. juna. Eventualne primedbe i žalbe kandidati mogu da predaju do 5. jula, a konačne rang-liste fakulteti su u obavezi da objave do 10. jula, dok će upis budućih brucoša biti obavljen u periodu od 10. do 14. jula.

Na ETF-u se za 400 budžetskih mesta na studijama bori 1.309 prijavljenih kandidata, a ukoliko budu ispod budžetske crte, očekuje ih 132 mesta na samofinansirajućim studijama na smerovima elektrotehnika i računarstvo, odnosno 20 budžetskih i 100 samofinansirajućih mesta na smeru softverski inženjering.

Tehnički fakultet u Čačku

Tehnički fakultet u Čačku

Kada govorimo o upisu na prvu godinu studija na fakultetima Univerziteta u Kragujevcu, u tom gradu je konkurisalo 4.133 kandidata, što je za oko 500 više u odnosu na broj slobodnih mesta na svim fakultetima. U prvu godinu osnovnih i integrisanih akademskih i strukovnih studija na fakultetima Univerziteta u Kragujevcu, u školskoj 2016/2017 godini, biće upisano maksimalno 3.617 studenata, od kojih će se 2.268 školovati o trošku države, dok će se 1.349 brucoša naći u kategoriji samofinansirajućih. Broj zainteresovanih od broja slobodnih mesta veći je i na Fakultetu inženjerskih nauka, Prirodno-matematičkom u Kragujevcu kao i na Fakultetu tehničkih nauka u Čačku.

Budući studenti Univerziteta u Kragujevcu prijemni ispit polagaće u periodu od 29. juna do 5. jula, prema rasporedu visokoškolske ustanove za koju su se opredelili. Upis u prvom roku trebalo bi da bude završen 20. jula, a fakulteti, na kojima ostane slobodnih mesta, do 29. jula treba da oglase drugi konkursni rok.

Please follow and like us:

Advert

Pin It