Održana druga test konferencija u Beogradu

Druga po redu test konferencija održana je 1. novembra u prepunoj sali Doma Omladine Beograda. Posetioci su imali priliku da čuju novine iz oblasti testiranja softvera koja postaje sve aktuelnija i u Srbiji, a pored toga su i prisustvovali predavanjima i radionicama.

Iako je ova oblast svakako već poznata stručnjacima iz oblasti informacionih tehnologija, organizatori ove konferencije su hteli da ukažu na značaj testiranja softvera. Testiranje softvera je veoma bitno i zapravo neophodno kako bi uređaji koji se koriste u svakodnevnom životu mogli ispravno da funkcionišu. Naravno, uz testiranje ispravnosti se takođe mogu i predvideti neke potencijalne, buduće greške, a samim tim se može odmah raditi i na rešenjima tih grešaka, što je i bio jedan od ciljeva ove konferencije. Još jedan od ciljeva je, naravno, bio da se okupe na jednom mestu svi ljubitelji informacionih tehnologija, koji su zainteresovani za oblast testiranja softvera, od početnika do seniora koji već imaju bogato iskustvo.

Ovaj događaj je namenjen mladima koji žele da se usavrše u oblasti testiranja softvera, tako da su prisutni mogli da se kroz interaktivni program informišu o trendovima u oblasti testiranja softvera, a takođe su bili u prilici i da vide praktičnu primenu tog znanja. Predavanja, odnosno radionice su bile podeljene u dve grupe. Jedna grupa za početnike, koji tek ulaze u svet testiranja softvera, gde su prisutni mogli da steknu neko osnovno znanje iz ove oblasti i saznaju šta ih sve to čeka ukoliko se otisnu u ovaj svet. Druga grupa je bila namenjena testerima, odnosno ljudima koji već imaju radno iskustvo u ovoj oblasti, gde su se predavači dublje bavili tematikom testiranja softvera i alatima koji se koriste u ovoj oblasti.

Važno je napomenuti da su organizatori ove godine ugostili veliki broj stranih predavača, koji su svoje znanje i veštine preneli domaćim programerima i testerima, što predstavlja ogroman uspeh. Veliki broj kompanija i organizacija je takođe učestvovalo na realizaciji ovog događaja i prisustvovalo konferenciji.

Belgrade Test Conference je veoma značajna manifestacija koja doprinosi razvoju IT zajednice, a ovaj događaj je veoma važan za studente, ljude koji tek počinju da se bave programiranjem ili one koji već imaju iskustva u ovoj oblasti, jer na ovaj način mogu da steknu i neko dodatno znanje i praksu.

Please follow and like us:

Advert

Pin It