Uhapšene četiri osobe osumnjičene za hakerski napad na HBO

Indijska policija uhapsila je četiri osobe za koje se sumnja da su postavili na interent epizode popularne serije Game of Thrones pre nego što su emitovane na televiziji.

Tri optužena su trenutno zaposleni u kompaniji Prime Focus Technology, dok je četvrti bivši zaposleni.

Prime Focus, kompanija iz Mumbaija koja skladišti i obrađuje serije za internet stranicu Hotstar, podnela je žalbu policiji.

Serija je postala najviše piratizovana emisija do sad u istoriji televizije. Četvrta epizoda sedme sezone procurela je 4. avgusta, nekoliko dana pre nego što je trebalo da bude prikazana premijerno.

Serija koju je producirala kompanija HBO je tokom godina pretrpela nekoliko „curenja“. Nedavno je grupa hakera izjavila da su ukrali 1,5 TB podataka, navodno uključujući i epizode serija Ballers, Room 104 i scenario za seriju Game of Thrones. U ponedeljak su hakeri propustili još neki neemitovani materijal.

Hapšenje u ponedeljak je povezano sa objavljenom epizodom, a ne sa skorašnjim hakovanjem. „Nakon što smo primili žalbu, istražili smo slučaj i uhapsili četiri osobe zbog neovlašćenog objavljivanja četvrte epizode iz sedme sezone,“ rekao je zamenik komesara policije Akbar Pathan za novinsku agenciju AFP.

Četiri osobe su optužene za krivično delo protiv računarskih podataka i ostala krivična dela povezana sa kompjuterskim kriminalom i biće u pritvoru do 21. avgusta, rekao je zamenik komesara Pathan.

Izvor: BBC

Please follow and like us:

Advert

Pin It