Nintendo NES Classic Edition se vraća sledeće godine

Nintendo je danas objavio da će se minijaturna verzija Nintendo Entertainment sistema opet naći na policama prodavnica sledećeg leta.

Nintendo je već pustio u prodaju Super NES Classic Edition konzole, ali su bile dostupne u ograničenim količinama u veoma kratkom roku, te su ljubitelji ove konzole bili nezadovoljni. Pa pošto se tražnja za 8-bitnim sistemom nastavila, Nintendo je odlučio da je ponovo lansira u prodaju.

Foto: Digital Trends

Nintendo je u zvaničnoj izjavi rekao da planira da pusti u prodaju više konzola Super NES Classic Edition, svoju minijaturnu verziju Super Nintendo Entertainment sistema, kako je i planirano. „Ljubitelji su pokazali neobuzdan entuzijazam za ove Classic Edition sisteme, tako da Nintendo radi na tome  da u velikom broju budu dostupni korisnicima,“ rekao je Nintendo u izjavi.

SNES Classics retro konzola se našla u pretprodaji prošlog meseca u GameStop prodavnicama, ali je predstavljala ogromnu glavobolju za potrošače, te se Nintendo obavezao da će proizvoditi samo Super NES Classic Edition konzole do kraja 2017. godine.

Super NES Classic Edition će uključiti 21 igru za Nintendo 16-bitnu konzolu, uključujući Super Mario World, Legend of Zelda: A Link to the Past, Star Fox 2 i Super Metroid. Sistem će se naći u prodaji 29. septembra i koštaće 79,99 dolara.

NES Classic Edition, koji je prvobitno objavljen u novembru 2016. godine, uključuje 30 klasičnih 8-bitnih igara i prodavao se za 59,99 dolara.

Izvor: Polygon

Please follow and like us:

Advert

Pin It