Game of Thrones hakeri zahtevaju otkup

Hakeri koji su došli do skripte serije Game of Thrones i drugih podataka kompanije HBO poslali su poruku u kojoj zahtevaju isplatu otkupnine. Takođe, objavili su i skriptu pete neemitovane epizode serije.

Dokumenti kompanije i epizode drugih HBO serija su takođe podeljeni na mreži.

Hakeri tvrde da imaju ukupno 1,5TB podataka, ali je HBO izjavio da ne veruje da je sistem e-pošte kompromitovan.

Dokumenti u nedavnom „curenju“ podataka su označeni kao „HBO ne radi“, navodi Wired news sajt i uključuju pravne informacije, ugovore o zapošljavanju i druge datoteke preduzeća.

AP je objavio da neki od dokumenata sadrže lične kontakt informacije glumaca Game of Thrones.

Napomena o otkupu sadržana je u video zapisu i propratnom tekstu, koji je upućen direktoru HBO-a Richardu Plepleru. Međutim, hakeri nisu javno objavili koliko traže, prema navodu BBC-ja. Sa druge strane CNBC je preneo da su hakeri tražili „njihovu šestomesečnu platu u bitcoinu“ što podrazumeva najmanje 6 miliona dolara.

„Naši zahtevi su jasni i nije moguće pregovaranje: želimo XXXX dolara kako bismo prestali da objavljujemo vaše podatke,“ piše u redigovanoj belešci. „HBO troši 12 miliona dolara za istraživanje tržišta i 5 miliona dolara za reklamu (Game of Thrones serije, sedma sezona). Zbog toga nas smatrajte novim budžetom za vaše reklamiranje.“ Poruka je bila potpisana sa „Mr Smith“, prenosi  BBC.

Iako pismo nije datirano, HBO-u se daje rok od tri dana da izvrši plaćanje. Emiter je rekao da nastavlja istragu o incidentu.

Please follow and like us:

Advert

Pin It