Facebook testira novu opciju Instant Video

Nova Facebook funkcija koja će omogućiti otpremanje video snimaka bez potrebe da se troši internet saobraćaj korisnika, trenutno je u fazi testiranja.

Funkcija se zove Instant Videos i može da preuzme razne Facebook video zapise, dok je korisnik povezan na Wi-Fi, tako da će moći odmah da reprodukuje video na telefon dok je korisnik u aplikaciji. Ova vest je potvrđena od strane TechCrunch-a.

Instant video bi trebalo da služi za nekoliko različitih namena. Facebook trenutno najviše vodi računa o tonu i videu i poboljšavanju gledanja videa, tako što već ima spremne klipove, bez potrebe da se čeka određeno vreme dok se učitavaju. Preuzimanje preko Wi-Fi-ja takođe štedi mobilni internet i podatke, tako da može omogućiti više reprodukovanja video zapisa na mobilnim uređajima, bez zabrinutosti korisnika da će potrošiti mnogo mobilnog interneta.

Moguće je i takođe da Facebook preko Instant Articles-a – opcije koja se koristi za brže skidanje vesti u aplikaciji – želi da stekne veću kontrolu nad video ekosistemom i moći će tako da garantuje određene beneficije izdavačima videa.

Facebook je potvrdio za TechCrunch da testira trenutne video zapise sa malim procentom korisnika koji koriste svoju Android aplikaciju. Nema još nagoveštaja da li će ova aplikacija biti šire korišćena.

Ova aplikacija bi bila korisna za ljude čiji je glavni problem trošenje podataka i mobilnog interneta, ali opet sa druge strane jedan od nedostataka je taj što bi korisnici mogli da dobijaju video zapise za koje nisu ni zainteresovani i što bi im ova opcija trošila prostor za skladištenje na telefonima.

Izvor: The Verge

Please follow and like us:

Advert

Pin It