Četiri nova Echo uređaja se pridružuju Amazon porodici

Amazon Echo porodica se ponovo proširila. U sredu je kompanija najavila seriju novih proizvoda, uključujući novi Amazon Echo, zatim Amazon Echo Plus, potpuno novi uređaj nazvan Echo Connect i Echo Spot, a uz to i Echo dugmiće namenjene gejmerima koji će se prodavati u paru za 20 dolara. Amazon je najavio i novi Fire TV, kao i Alexa integraciju sa BMW automobilima koji će se pojaviti tokom 2018. godine.

Amazon Echo druge generacije

Novi i poboljšani Amazon Echo. Pametni zvučnik druge generacije dolazi sa namenskim bas visokotoncem i prilično nepoznatim dizajnom. Korisnici mogu da biraju različite boje uređaja od nijansi crne, sive, do braon i srebrne. Početna cena je 99 dolara, a Amazon je rekao da uređaj ima bolju obradu reči i podešavanje nivoa buke. Novi Echo će biti dostupan u za pre-poručivanje i počinje sa isporukom od sledećeg meseca.

 

Amazon Echo Plus

Za ovaj uređaj je rečeno da će biti jednostavan za korišćenje i da će moći direktno da se takmiči sa Google Home i Apple AirPod uređajima. Echo je povezan i sa drugim uređajima, poput Philips Hue pametne sijalice koja dolazi u svaku porudžbinu. Amazon Alexa će automatski imenovati ove uređaje radi lakšeg povezivanja. Govornom komandom „Alexa, otkrij moje uređaje“, Echo Plus će automatski otkriti i postaviti kompatibilna svetla, brave, utičnice, prekidače, bez potrebe za dodatnim čvorištima ili aplikacijama. Startna cena je 150 dolara i dostupan je za pre-poručivanje.

 

Amazon Echo Connect

Echo Connect omogućava korisnicima da telefoniraju preko Amazonovog Alexa sistema. U suštini, to će korisnicima omogućiti da telefoniraju preko Echo uređaja sa svojim brojem telefona i ovo je prvi put da postoji mogućnost biranja broja. Echo Connect će se pojaviti u pri kraju 2017. godine.

 

Amazon Echo Spot

I za kraj, Echo Spot, uređaj sa 2,5-inčnim, kružnim ekranom futurističkog izgleda. Spot će omogućiti korisnicima da gledaju video sadržaje, ali i video pozivanje, mada je ekran mali. Cena se sad kreće oko 130 dolara, međutim u Evropi će biti dostupan tek 2018. godine.

Izvor: Digital Trends

Please follow and like us:

Advert

Pin It