WhatsApp jeste besplatan, ali može skupo da Vas košta

Svi ga koristimo, a većina nas je voli jer je besplatna. Ali, ispostavilo se da WhatsApp, od svih aplikacija za razmenu poruka, vaše lične podatke izlaže najvećem riziku.U izveštaju o zaštiti privatnosti, ovaj servis za razmenu poruka proglašen je za jednu od najgorih kompanija u pogledu zaštite prava svojih korisnika online.

whatsapp privacy

Da li i vi koristite WhatsApp ne misleći o svojim podacima? foto surfeasy

Ovo je prva godina da je WhatsApp uvršten u izveštaj i mada su imali godinu dana na raspologanju, ipak su osvojili samo jednu zvezdicu od maksimalno pet. Ova kompanija, u vlasništvu Fejsbuka, našla se na meti kritika zbog toga što ne zahteva nalog pre nego što podatke o svojim korisnicima prosledi policiji i vlastima, a to je nešto što je posebno zabrinjavajuće za ljude koji žive u režimima u kojima se čak i psovka kažnjava strogim zatvorom.

Apple i Dropbox su nagrađeni s pet zvezdica i pohvaljena je obrana privatnosti njihovih korisnika. Yahoo, Adobe, WordPress i Wikimedia takođe su na vrhu s pet zvezdica.
Google, Snapchat, Tumblr i Microsoft dobili su tri zvezdice, dok su popularni Facebook i Twitter dobili četiri zvezdice.

Izgleda da će WhatsApp morati da počne malo više voditi brigu o zaštiti privatnosti svojih korisnika. ako želi sustići ostalu ekipu na popisu.

 

Izvor

Please follow and like us:

Advert

Pin It