Vlasnik Snapchat-a, Evan Spiegel predstavio naočare za snimanje videa

Ako koristite Snapchat, obožavaćete i Spectacles – naočare za snimanje video sadržaja

Jedan od osnivača društvenih mreža, koji nije potrčao za ponudama veliki tehnoloških kompanija, već ostao dosledan svojim idejama do danas, predstavio je vrlo zanimjive naočare.

snapchat-glasses

Naime, Evan Spiegel, osnivač i vlasnik društvene mreže i kompanije Snapchat, koja stoji iza platforme za objave i deljenje vuzuelnog sadržaja, nedavno reimenovane u Snap Inc., proširio je svoje poslovanje ulaganjem u razvoj i proizvodnju pametnih naočara za snimanje videa koje je nazvao jednostavno – The Spectacles.

Snap Spectacles su naočare koje u sebi imaju ugrađenu kameru za snimanje video materijala. Izgledaju poput aktuelnih i modernih sunčanih naočara, i dostupne su u crnoj, zelenoj, plavoj i boji korala. Kamere su pozicionirane na gornjim ivicama okvira sa obe strane i koriste objektiv od 115 stepeni sa podrškom za zumiranje.

snapchat-spectacles

 

U moru raznih tehnoloških igrački namenjenim snimanju videa, Snap Spectacles su posebne jer je njhov snimak okrugao, za razliku od drugih gde je snimak u četvrtastom okviru. Njihov okrugli format videa preti da uskoro postane novi trend, što će gospodina Spiegela potvrditi kao jednog od kvalitetnijih vizionara današnjice.

Da ne zaboravimo i to, da se materijal snimljen ovim naočarama može prebaciti na mobilni telefon preko Bluetooth konekcije, kako biste mogli da ga podelite sa svojim prijateljima na Snapchat-u ali i drugim društvenim mrežama.

Cena naočara je 130 dolara, a pomoću njih možete snimati video dužine 10 ili 30 sekundi u zavisnosti od toga koliko puta pritisnete start/stop taster na držaču naočara.

Please follow and like us:

Advert

Pin It