Virtuelni trener Moov

Početkom svake godine kod većine ljudi javlja se želja za vraćanjem u formu. Novogodišnje odluke povlače obnovljenu posvećenost i novi talas kupovine uređaja i aplikacija, koje pomažu pri ostvarivanju ovog cilja. Sve veća ponuda ovakvih uredjaja nudi nam alternative posećivanju klubova i teretana.

Jedan od ovih uredjaja je Moov.

moov-credit-cdn-thegadgetflow

Matt Knight živi u Silikonskoj dolini i voli boks, ali iskustvo mu je pokazalo da lični treneri nisu jeftini i zato je počeo da upotrebljava Moov koji trenira korisnike koristeći kardio boks vežbe. Za razliku od pasivnih brojača poput pedometara koji samo beleže korake Moov verbalno podučava i savetuje korisnika putem aplikacije.

Napravljen od strane preduzetnice Meng Li iz Pekinga koja je došla na ideju da stvori svog ličnog trenera dok je radila u Silikonskoj dolini u jednoj start up kompaniji. Osećala je da nije vise aktivna i zdrava kao ranije, i shvatila je da mora više da vežba. Bila joj je potrebna promena, ali nije imala novca za trenera, ni vemena za posećivanje teretane. Kako potreba često rađa inovaciju to je bilo ono što ju je inspirisalo da pokrene sopstvenu kompaniju Moov.”

Moovje jedinstven po načinu na koji prati pokrete svojih korisnika.

moovnow-aquablueisometric-photo-credit-futurama-co-z

“Stvorili smo i senzornu tehnologiju i veštačku inteligenciju u jednom kućnom treneru, jedan deo se fokusira na hardver, drugi na softver. Senzori beleže vaše pokrete u prostoru, vaš opseg pokreta, rotaciju, oni osećaju vašu orijentaciju. ” objasnila je Ming Li.

“Iako vam Moov ne pruža ono što može i osobni trener ipak vas vodi kroz sve aspekte treninga’’ rekao je Knigh,  koji je toliko često koristio Moov da su ga njegovi tvorci unajmili da testira ostale uredjaje. Pored kardio boksa, ovaj vodootporni uredjaj se može koristiti i za plivanje, biciklizam, trčanje i treninge sa upotrebom sopstvene težine.

Fitnes uredjaji nisu više popularni samo u SAD već i u mnogim zemljama Azije, pogotovo u Kini koja pokazuju isti trend povećane potrebe za uredjajima koji se mogu nositi na sebi.

 

 

Via

Please follow and like us:

Advert

Pin It