Upoznajte Lumigon T3 – prvi mobilni telefon sa kamerom za noćno snimanje

Svi smo se u životu barem jednom našli u situaciji da smo u noćnim uslovima želeli da snimimo zanimljive situacije, ali nam to baš i nije uspevalo čak ni sa najboljim hihg-end mobilnim telefonima opremljenim  kamerama vrhunske rezolucije. Tome je došao kraj, jer je stigao Lumigon T3.

Lumigon T3

Ovaj veoma neobičan telefon je proizvod male danske kompanije Lumigon, koja je na tržištima razvijenih zemalja poznata po vrlo zanimljivim modelima pametnih telefona. Njihov najnoviji proizvod, telefon T3 je prvi mobilni telefon na svetskom tržištu koji je opremljen night-vision kamerom.

 

Lumigon T3 a

Telefon Lumigon T3 na poleđini poseduje kameru rezolucije 13 MP, koja u night-vision režimu radi sa rezolucijom od 4MP uz pomoć dve infracrvene LED diode. Pomoću ove kamere možete fotografisati i praviti video snimke u noćnim uslovima pa i u potpunom mraku, što u nekim situacijama može biti vrlo korisno. Ono što je uz night-vision režim rada vrlo praktično kod ovo telefona je i takozvani action taster koji momentalno uključuje režim noćnog snimanja, u situacijama u kojima treba brzo reagovati. Prednja kamera je rezolucije 5MP, koja kao i glavna kamera na poleđini, ima svoj blic. U pakovanju pored telefona se nalaze i odlične Hi-Fi slušalice, kada želite diskretno da uživate ne smetajući okolini audio materijalom sa stereo zvučnika samog telefona.

Lumigon T3 b

Kućište telefona Lumigon T3 proizvedeno je od veoma izdržljive legure čelika, a korisnici se svakako neće postideti ni njegovog dizajna, naprotiv. Uprkos svojim dimenzijama, telefon deluje kompaktno i vrlo je prijatan za rukovanje. Lumigon T3 poseduje AMOLED Diamond display ekran veličine 4,8 inča rezolucije HD 720p sa Gorilla Glass 4 staklom uz dodatnu zaštitu od fiberglasa. Vredi napomenuti da je otporan na vodu i prašinu, što je potvrđeno i IP58 sertifikatom.

Ispod “haube” ovog telefona kuca osmojezgarni procesor Helio X10 64-bitni procesor u taktu 2.2 Ghz, sa 3GB radne memorije, koji pokreće Android platformu u verziji Marshmallow 6.0.

Lumigon T3 c

Korisnicima Lumigon T3 telefona omogućena je Vault aplikacija za čuvanje važnih podataka, fotografija, video snimaka, lozinki pa čak i drugih aplikacija, uz opciju enkriptovane komunikacije. Logično, uz sve ove mogućnosti, ovakav telefon je opremljen i skrenerom otiska prsta.

Ono što baca malu senku na navedenu specifikaciju je cena, koja za osnovni model u crnoj, beloj i narandžastoj boji iznosi nešto više od 810 evra, dok se verzija od 24K zlata prodaje po ceni od blizu 1.100 evra. Ne sumnjamo da će biti i onih koji će za ovakav telefon početi i da štede.

 

Izvor

Please follow and like us:

Advert

Pin It