Twitter počinje da filtrira sadržaje i uvredljive komentare

Twitter je prošle nedelje priznao da nije učinio dovoljno da se pozabavi problemom zloupotrebe na svojoj platformi i obećao da će doneti potpuno novi pristup zloupotrebama Twitter-a.

twitter-12-1200x630-c

Oni su danas pokrenuli nove korake kako bi suzbili vidljive zloupotrebe na mreži za mikro-blogovanje. Twitter će sada početi da filtrira uvredljive odgovore na vreme za korisnike, a predstavili su i nove korake koji će sprečiti isključene korisnike od ponovog pojavljivanja na ovoj mreži nakon što naprave nove naloge.

Twitter obećava bolje rezultate pretrage koji uklanjaju tvitove koji bi potencijalno mogli da imaju osetljiv sadržaj, kao i uklanjanje tvitova blokiranih i utišanih naloga. Ova vrsta sadržaja će biti otkrivena ukoliko korisnik želi da je vidi, ali se neće više pojavljivati u rezultatima pretrage.

Pored toga, kažu da je njihov tim radio na identifikaciji i rušenju potencijalno uvredljivih i odgovora niskog kvaliteta, pa su sada tu samo najrelevantniji razgovori. Ali opet, ti razgovori će biti dostupni za one koji žele da ih vide. Navodi se da će ovo filtriranje zloupotreba biti objavljeno korisnicima u narednim nedeljama.

Via

Please follow and like us:

Advert

Pin It