Stiže Gorilla Glass 5 zaista otporna na padove

Nakon Gorilla Glass 4 koja se i nije pokazala najbolje na premium modelima prenosivih uređaja, stiže nam i Gorilla Glass 5 koju opisuju kao do sada najotporniju na padove

Gorilla Glass 5

Prema ispitivanjima čak 85% vlasnika mobilnih telefona je bar jednom godišnje ispustilo svoj uređaj, dok 55% korisnika to slučajno uradi bar tri puta godišnje. Znajući ovaj podatak, poređenja radi, Gorilla Glass 4 je uspešno odolevala padovima uređaja sa visine do jednog metra. Međutim, sve što je više od toga, četvorku baš i nije proslavilo, naprotiv. Treba istaći da se najčešće dešava da premium telefoni poput Samsunga Edge modela padaju na ivicu aparata, gde prilikom pada pritisak opterećuje malu površinu pa je lom displeja neizbežan.

Gorilla Glass 4 zaštitu koristi većina smartphonea više klase 2016. godišta, ali je ta zaštita daleko od savršene, posebno ada su u pitanju uređaji sa zaobljenim ivicama, koje su se u prkasi pokazale kao veoma lomljive.

Corning je zato razvio i danas zvanično predstavio Gorilla Glass 5, najnoviju verziju svog popularnog zaštitnog stakla, koje bi trebalo da dodatno poboljša svoju osnovnu namenu – sprečavanje lomljenja ekrana uređaja prilikom pada.

U Corning-ovom testiranju, kompanija je otkrila da Gorilla Glass 5 odoleva u do 80 procenata padova pri kojima uređaj licem udari na površinu, sa visine od 1,6 metara, što je za razliku od četvorke veliki pomak.

Corning je objavio da je Gorilla Glass 5 već od danas dostupan na tržištu, a na mobilnim uređajima se očekuje do kraja godine.

via

Please follow and like us:

Advert

Pin It