Sony Xperia XZ1 sa 3D funkcijom za slike za augmentovanu realnost uskoro na tržištu

Sony je lansirao dva nova modela pametnog telefona koji mogu snimati 3D slike i čini se da će ovi proizvodi utabati put za augmentovanu realnost, igranje i 3D štampanje.

Xperia XZ1 sa 5,2 inča i 4,6-inčni XZ1 modeli su najnovi uređaji japanskog elektronskog giganta koji će se naći na sve konkurentnijem tržištu, a očekuje se da će biti u pušteni u prodaju samo par dana pre nego što Apple lansira najnovije iPhone modele.

Ključne specifikacije uključuju:

  • Kameru koja može da snima video sa super usporavanjem, kao što je XZ Premium
  • Predviđajući način za snimanje, koji korisnicima omogućuje da vide slike pre nego štu su snimljene i to neposredno pre nego što osoba zapravo pritisne dugme za snimanje
  • Ekran koji podržava HDR (High Dynamic Range) sadržaj iz Amazon Prime Video-a i Netflix-a. HDR sadržaj u suštini povećava kontrast čineći sadržaj živahnijim.
  • Qualcomm Snapdragon 835 procesor sa brzinom prenosa od 1GB.
  • Mogućnost snimanja fotografija u 3D-u. Korisnik otvara kameru i može hodati oko predmeta. Softver je tada u stanju da napravi 3D sliku o tome, koja se može uređivati.

Korisnik može onda postaviti tu 3D sliku u aplikaciju za augmentovanu realnost kompanije Sony. Trenutno kompanija traži programera koji bi kreirao nove aplikacije za ovo. Jedna od mogućnosti bi mogla da bude mogućnost slanja slike koje je 3D štampana.

Gejming je još jedna ključna oblast. Portparol je za CNBC izjavio da kompanija raspravlja o mogućnostima da se 3D snimanje koristi u igricama. Sony, naravno, poseduje PlayStation i lako je zamisliti kako korisnici menjaju likove u igricama, tako što stavljaju svoje slike i prave likove koji izgledaju kao sami korisnici.

Augmentovana realnost, gde se slike mogu nametnuti u stvarnom svetu, može biti veliki biznis. Apple je jedna kompanija koja je postala veliki igrač u ovom polju, a nedavno je objavio alatku za developere koja se zove ARKit, koja omogućava da se augmentovana realnost primeni kao aplikacija na iPhone-u.

Izvor: CNBC

Please follow and like us:

Advert

Pin It