Samsung predstavio telefone Galaxy S8 i S8+

Slobodno možemo da kažemo da je predstavljanje Galaxy S8 serije telefona bila prekretnica za Samsung. Iako je kompanija svake godine donosila sjajne telefone, novi modeli su bili dočekani sa posebnom pažnjom, i generalni utisak je da nisu razočarali, naprotiv. Nova serija Galaxy S telefona donela je brojne novitete, a u ovom tekstu ćemo se samo njima pozabaviti.

akrales_170327_1549_A_0140.0

1. Novi Samsung Galaxy S8 je pre svega doneo Inifinity Display, koji odbacuje standardni 16:9 odnos strana i usvaja 18,5:9. Novi displej je praktično od ivice do ivice sa svih strana, sa minimalnim prostorom za kameru u gornjem delu.

2. Displeji više rezolucije (2590 x 1440) i impresivnog odnosa ekran-prednji deo od 83 posto

3. Bixby AI virtuelni asistent igra glavnu ulogu kod softverskih noviteta

4. Novi Inifinity Display je toliki da nema prostora za fizičke tastere na dnu, pa zato imamo navigacioni bar na ekranu dok je skener otiska prstiju našao svoje mesto na poleđini

5. Dizajnerske promene su stigle i do korisničkog interfejsa pa je tako UI dobio novi sloj boje sa puno redizajniranih ikonica, kao i nekim, iako minornim, izmenama interfejsa.

6. Iris skener i prepoznavanje lica

7. Nadograđena prednja kamera sa autofokusom na lice

8. AKG slušalice u paketu sa telefonom

9. Samsung Galaxy S8 će biti dostupan u pet boja – u SAD stižu Black, Orchid Gray i Silver dok Blue i Maple Gold na internacionalna tržišta.

Odmah se moze videti jedan od najlepših telefona do sada koji predstavlja kombinaciju metala i stakla sa ogromnim ekranom koji staje u kućište koje je manje nego što očekujete, i koje je otporno na vodu i prašinu sa IP68 sertifikatom.

U ponudi će se naći dve verzije Galaxy S8 telefona, i obe će biti dostupne u pretprodaji od sutra a u prodaji će se naći od 21. aprila.

Svakako da je najhrabrija karakteristika koju je Samsung spremio za novi model upravo ekran. On se proteže gotovo celim prednjim delom uređaja čije dimenzije su 148,9 x 68,1 x 8 mm, dok je težina uređaja 155 grama.

5,8-inčni OLED ekran kod standardnog modela ima rezoluciju od 2960 x 1440 piksela odnosno 2:1 odnos uz 570 ppi gustinu. Samsung ovaj displej naziva Infinity Display jer mu daje izgled gotovo bez ivica. Kada govorimo o prednjem delu, reći ćemo i da su četiri ugla blago zakrivljena, a čitav uređaj ispunjava Samsungovo obećanje da će doneti što veći ekran u što manjem kućištu.

Galaxy-S8-Main-Press-Release_main_0_F

Telefon je zaista dobro dizajniran, i osim kamere nijedan deo se ne izdvaja. Proširenje ekrana do dna je značilo i da nema mesta za Home taster pa će se koristiti softverske kontrole. Takođe je pomeren i skener otiska prstiju koji se sada nalazi pored kamere.

Telefon ima i USB-C port ali je ostavljen i 3.5 mm priključak za slušalice. Što se tiče specifikacija, tu je očekivani Snapdragon 835 čipset za američko tržište, dok će internacionalna verzija dolaziti sa Samsung Exynos Octa core (2.35 GHz Quad + 1.9GHZ Quad) čipsetom.

Na poleđini se nalazi kamera od 12 megapiksela sa optičkom stabilizacijom slike i f1.7 otvorom blende dok je sa prednje strane tu kamera od 8 megapiksela. Telefon pored toga ima i bateriju od 3000 mAh (uz sistem bežičnog punjenja),4 GB RAM i 64 GB interne memorije. Instaliran je Android 7.0 Nougat operativni sistem.

Please follow and like us:

Advert

Pin It