Samsung počeo program zamene Galaxy Note7 u Srbiji

Predstavništvo kompanije Samsung saopštilo je da je počelo sa programom zamene uređaja “Samsung Galaxy Note7” u Srbiji, što znači da korisnici mogu da obave zamenu postojećeg telefona za novi “Note7”.

Početak programa zamene “Galaxy Note7” uređaja dolazi posle Samsungove odluke od 2. septembra da stopira prodaju i isporuke “Note7”, nakon što je istraga pokazala da postoji problem u vezi sa baterijom, navodi se u saopštenju kompanije.

Iz Samsunga poručuju da je problem sa baterijom u potpunosti rešen kod “Note7” telefona, i da je bezbednost korisnika apsolutni prioritet.

Samsung je, takođe, uveo dodatne mere koje imaju za cilj da zaštite bezbednost korisnika i da korisnike “Note7” podstakne da što je pre moguće zamene svoje uređaje, kao što su ažuriranje softvera za bateriju i provera serijskog broja “Note7”.

Kako se objašnjava, Samsung je pripremio novi softver za sve unapred naručene “Note7” uređaje, koji će ograničiti punjenje baterije do 60 odsto. Ovaj softverski paket je već prošle nedelje stigao na telefone korisnika.

Samsung-Galaxy-Note-7-with-S-Pen

Aktivnim ograničavanjem sposobnosti uređaja da se dopuni do punog kapaciteta baterije, Samsung želi da smanji rizik od incidenata i istovremeno preporučuje korisnicima da bi trebalo bez odlaganja da zamene postojeći novim “Note7” pametnim telefonom.

Iz kompanije takođe navode da korisnici “Note7” uređaja mogu da unesu IMEI broj uređaja, koji se nalazi na poleđini aparata, na OVOM LINKU,  gde će odmah dobiti informaciju da li je njihov “Note7” jedan od onih koji su pogođeni problemom sa baterijom.

“Kupci koji postojeći telefon zamene za novi ‘Note7’ mogu da budu u potpunosti sigurni da njihov novi uređaj nije pogođen problemom sa baterijom, zahvaljujući ažuriranoj ikonici za bateriju na interfejsu telefona”, navodi se u saopštenju.

Direktor telekomunikacija u kompaniji Samsung za Adrijatik region, Saša Oravec, kaže da je apsolutni prioritet kompanije bezbednost korisnika, zbog čega je pozvao sve korisnike “Note7” telefona da odmah preduzmu mere i zamene svoj telefon već danas.

“Želeli bismo da se izvinimo svojim korisnicima koji poseduju ‘Note7’ što nismo uspeli da ispoštujemo najviše standarde koji se od Samsunga očekuju i da im se iskreno zahvalimo na njihovom razumevanju i strpljenju”, izjavio je Oravec.

via

Please follow and like us:

Advert

Pin It