Proizvođačima telefona preti nestašica delova u 2017.

display credit invue com

Rizik da će se telefonska industrija susresti sa velikom nestašicom ključnih komponenti je sve veći. Nestašica ekrana, memorija i optičkih senzora u 2017.godini će se pojačati, zbog velike potražnje u Kini, kažu snabdevači iz Tajvana.

Rast brendova baziranih u Kini, posebno Oppo i Vivo, na globalnom tržištu, kao i napori kineskih vendora da pojačaju svoje prisustvo u srednjem i high-end segmentu, te tako povećaju sveukupne isporuke, udruženo su pojačali potražnju za komponentama.

Dok se očekuje da Samsung Electronics i  Apple i dalje budu dva najveća proizvođača, kineski Huawei, Oppo i Vivo se takmiče za treće mesto. Huawei može podići svoje isporuke na preko 150 miliona uredjaja u 2017. godini, u odnosu na 139 miliona u 2016, dok bi Vivo mogao isporučiti preko 100 miliona jedinica.

Većina proizvođača prebacuju fokus na srednje i high-end modele, sa dobrim odnosom cene i performansi. Podstaknuti glasinama da Apple usvaja OLED panele za svoje modele u 2017, kineski proizvođači su požurili da osiguraju zalihe i prouzrokovali nestašicu.

Snabdevanje malim i srednjim TFT LCD panelima će ostati stabilno.

Zahtevi za high-end kamerama i drugim optičkim delovima će se znatno  povećati ove godine, pogotovo jer je Samsung počeo da koristi kamere od  16 megapiksela za srednje modele A-serije.

Via

Please follow and like us:

Advert

Pin It