PlayStation VR stiže u oktobru, cena – 400 evra

Nakon dugog čekanja, razvojni tim u kompaniji Sony zadužen za virtuelnu realnost, objavio je planove vezane za objavu PlayStation VR platforme koja će raditi samo uz PlayStation 4 konzolu. Sony-eva VR kaciga će biti objavljena u oktobru a cena će joj biti 400 dolara (ili 400 evra u Evropi) za osnovni paket.

Prema podacima koje je objavio NeoGAF a koji su sakupljeni na Game Developers Conference događaju, predsednik PlayStation odeljenja je rekao da više od 230 developera radi sa PlayStation VR kacigom u ovom trenutku, kako bi kreirali interesantno iskustvo koje će koristiti jedinstvene karakteristike virtuelne realnosti.

Playstation VR Sony

Sony kaže da su za novu tehnologiju zainteresovani kako manji timovi tako i veliki studiji, a da su planovi da se objavi više detalja u vezi video igara kada PlayStation VR bude objavljen krajem godine. U osnovnom paketu će se nalaziti HDMI kabl, USB kabl, par stereo slušalica uz kompletan par bubica, dodatna kutija za procesor, AC kabel za napajanje i VR kaciga.

Primećujemo da u ovoj ceni nedostaje PlayStation Camera koja košta 60 dolara, a isto se može reći i za Move kontroler. Rukovodstvo kompanije Sony je priznalo da njihova VR platforma možda nije jednaka po kvalitetu sa rivalskim, ali je cena od 400 dolara znatno niža u odnosu na konkurenciju.

 

Izvor i foto: neogaf.com via

Please follow and like us:

Advert

Pin It