Pixel 2: šta se sve očekuje da će ponuditi novi Google smart telefon

Google se u oktobru priprema za predstavljanje svog najnovijeg pametnog telefona Pixel, nakon što je prošle godine uspešno lansirao svoj prvi Google Pixel.

Tech gigant će otkriti šta sve korisnici mogu da očekuju od novog Pixel 2 telefona, uz to što će doći i uz veću, XL verziju. Smatra se da će ovaj telefon biti jedan od prvih modela sa Android Oreo operativnim sistemom, pored većeg, zaobljenog ekrana i snažnijeg procesora.

Pixel 2 će biti predstavljen 4. oktobra, a očekuje se i da će Google lansirati i nove proizvode istog dana, kao što je to učinio prošle godine. Ne zna se tačno kada će Pixel 2 biti dostupan na tržištu, ali s obzirom na to da je njegov prethodnik prošle godine predstavljen istog datuma, a na prodaju otišao 20. oktobra, verovatno će biti slično i sa ovim telefonom.

Što se tiče dizajna, Pixel 2 će zadržati mnoge elemente prvog telefona, uključujući kameru sa jednim objektivnom i skenerom otiska prsta sa zadnje strane.

Manji model telefona će biti sličnih dimenzija kao i prethodnik, ali prema Android Police izveštaju, imaće tanje strane i zaobljeni ekran, dok će XL verzije Pixel 2 imati 6-inčni ekran. Regularna verzija Pixel 2 će imati glavnu kameru blizu centra telefona, a XL model malo iznad centra.

Nažalost, Google Pixel najverovatnije neće imati priključak za slušalice i tako se pridružuje telefonima iPhone 7 i iPhone 8 u uklanjanju ove standardne opcije.

Početna cena Pixel 2 pametnog telefona će biti 849 dolara, što je ista cena trenutnog Pixel telefona.

Iako ne postoji mnogo podataka o najnovijim funkcijama koje će ponuditi Pixel 2, „procurilo“ je par informacija o tome šta će najverovatnije doneti novi Google uređaj. To se uglavnom odnosi na to da će imati Android Oreo operativni sistem, bolji kvalitet kamere (iako Google ostaje pri tome da u kamere ugrađuje singl objektive, za razliku od većine pametnih telefona koji imaju dualne) i više mesta za skladištenje. Pretpostavlja se da će Pixel 2 imati najnoviji procesor sa Snapdragon 835 čipom i da će imati 128 GB memorije. Očekuje se i opcija glasovne komande, a pošto se Google ustremio i na poboljšavanje svojih sposobnosti virtuelne realnosti, verovatno će krenuti od Pixel 2 telefona i opremiti ga raznim alatkama.

Izvor: Telegraph

Please follow and like us:

Advert

Pin It