Novi HP Spectre i zvanično najtanji laptop na svetu

HP-ov 13,3-inčni Spectre laptop sa instaliranim opertivnim sistemom Windows 10 ušao je u direktnu borbu protiv Apple MacBook-a.

HP je lansirao novi Spectre laptop sa ekranom od 13,3 inča, za koji tvrde da je svojim dimenzijama, odnosno “debljinom” od samo 10,44 ilimetara i zvanično najtanji laptop na svetu. Poređenja radi, MacBook kompanije Apple je u odnosu na HP Spectre pravi “bucko” sa svojih 13,20 milimetara.

Prema svemu sudeći, upravo je Apple-ov laptop direktna konkurencija protiv koje HP želi da se bori, pa je omogućio da u Spectre ugradite zaista odlične komponente. Kao prvo, nudi se izbor između Intel i5 i i7 procesora šeste generacije sa integrisanom Iris grafikom, zatim sedmu generaciju AMD FKS 9800P Quad-Core procesora sa Radeon R7 grafikom i još neke high-end detalje.

HP Spectre

Laptop se može poručiti sa čak do neverovatnih 8 GB RAM-a i HDD kapaciteta 512 GB, a takođe ga odlikuju i HD IPS ekran zaštićen Gorilla staklom, i fantastični Bang & Olufsen stereo zvučnici.

Laptop nema odvojivu tastaturu, kao ni ekran osetljiv na dodir, ali kao što možete pogledati u videu u nastavku, to je upravo ono što očekujete od klasičnog laptopa. Zato su inženjeri iz HP-a odlučili da mu daju vetar u leđa sa 3 USB-C porta, a dva među njima nude Thunderbolt podršku za priključivanje na monitore.


HP se potrudio ovaj laptop napraviti i čim lakšim, pa je težak samo 1,1 kg, što ne utiče čak ni na kapacitet baterije, koja bi trebalo da  omogući čak do 9 i po sati rada. Laptop koristi i Intelovu “Hiperbaric Cooling Sistem” tehnologiju hlađenja, koja koristi ventilatore za usisavanje hladnog vazduha koji se potom precizno raspoređuje po komponentama, što omogućava bolje hlađenje, ali i uštedu na prostoru.

I na kraju treba reći da novi Spectre poseduje vrlo prijatan metalni dizajn koji podseća na uređaje namenjene tržištu luksuznih gadgeta, no početna cena od nekih 1.099 evra je manja od mnogih puno slabijih uređaja, mada se ne može reći da je baš bagatela. Bez obzira na cenu, sigurno će postati predmet želja velikog broja ljubitelja gadgeta i must have recimo i kao modni dodatak onima koji žele da ostave utisak na okruženje u kom žive i rade.

Izvor, foto i video: HP

Please follow and like us:

Advert

Pin It