Nintendo predstavio konzolu Switch i razočarao cenom

Japanska kompanija Nintendo saopštila je danas da će se 3. marta u prodaji naći njena nova igračka konzola “Nintendo Switch”.

NintendoSwitch credit erik kain

Nova generacija igračke konzole koštaće 29.980 jena (oko 260 dolara), a istovremeno će početi da se prodaje u Japanu, SAD i Evropi, saopšteno je u Tokiju. Cena za Europu nije otkrivena na ovoj prezenzaciji . Navedeno je da će varirati od distributera do distributera, ali vođeni iskustvom i činjenicama možemo pretpostaviti da će iznositi oko 300 evra u Evropi. To je viša cena nego su se mnogi nadali, a predviđanja kažu i previsoka da Switch bude novi veliki hit za Nintendo, kao što su Wii i DS svojevremeno bili.

Predsednik kompanije Nintedno iz Tatsumi Kimišima rekao je novinarima da je “Nintendo Switch” potpuno nov sistem kućne igračke konzole i uredjaj koji će imati više performansi nego prethodni.

Ono što je otkriveno i službeno potvrđeno je to da će baterija trajati od 2.5 do 6.5 sati, u zavisnosti od igre koju igrate. To je naravno širok i nejasan vremenski raspon za jednu službenu definiciju o trajanju baterije, ali nam govori dovoljno da zaključimo kako trajanje baterije neće biti sjajno, ali će biti dovoljno za većinu situacija kada morate malo ubiti vreme van kuće. Baterija će se puniti USB Type-C konektorom, a potvrđeno je i da je moguće koristiti uređaj za vreme punjenja.

Nintendo obećava uzbudljvije interaktivno iskustvo, uključujući onlajn igranje i korišćenje dva odvojiva kontrolera nazvana “Joy-Con”.

Switch će biti konzola lišena regionalnih ograničenja (što je Nintendo nametao u prošlosti), što znači da ćete moći kupiti japansku igru i pokrenuti je na svojoj evropskoj Switch konzoli.

“Switch” bi trebalo da omogući kompaniji da postigne bolje rezultate pošto prethodne generacije njenih konzola “Wii U” i “3DS” nisu ispunile očekivanja.

U pripremi je 80 igara na kojima rade i softverski stručnjaci “Electronic Arts-a” i “Sega-e”.

Kao svaka moderna konzola, Nintendo Switch imati će i online iskustvo. Sve online usluge Switch online servisa će biti besplatne, ali samo u početku – tačnije do jeseni ove godine. Tada će to postati plaćena online usluga, baš poput Xbox Live Gold-a ili PlayStation Plus-a.

 

 

 

Please follow and like us:

Advert

Pin It