Motorolina Moto X4 ima dve kamere i Amazonov digitalni asistent Alexa

Smartfon tržište je u poslednje vreme postalo dosadno, ali sad stvari počinju malo da se uzburkavaju. Proizvođači pomeraju granice dizajna, kao što se vidi kod telefona Essential, Samsung Note8, a to će varovatno biti i slučaj kod uskoro-dolazećeg iPhone8 uređaja. Počinje uzbudljiv period za kupovinu novog smartfona.

Dugo se već razmišljalo o dizajnu Moto Android smartfona, a i Lenovo je takođe predstavio takav, svoj, najnoviji uređaj, koji se pokreće verzijom 7.1 operativnog sistema, ali ne Oreo operativnim sistemom.

Moto X4 poseduje Qualcomm Snapdragon 630 procesor sa osam jezgra od 2.2Gz, 3GB RAM-a, 32GB memorije koja se proširuje sa microSD karticom i 5.2-inčni 1080p displej. Ima čitač otiska prsta za povećanu bezbednost i IP68 hidroizolaciju, sa tim što je i otporan na prašinu. Ima bateriju kapaciteta od 3000mAh, za koju Motorola tvrdi da se može koristiti 24 časa bez punjenja. TurboPower punjač od 15W je uključen uz telefon i obezbeđuje dodatnih šest sati rada za samo 15 minuta punjenja. Fotografi će biti zadovoljni time što je Motorola nadgradila kameru, sa zadnjim dualnim objektivom. Moto X4 ima glavnu kameru od 12 megapiksela, koja je spojena sa širokougaonom sekundarnom kamerom od 8 megapiksela. Obe kamere snimaju full-color slike, a glavna kamera ima autofokus sa dva piksela, objektiv f/2.0 i 1.4.micron piksel. Sekundarna kamera nudi vidno polje od 120 stepeni od f/2.2 objektiva i 1.12-micron piksela. Motorola kaže da će ova podešavanja dalje omogućiti dubinske efekte, kao što su selektivni fokus i boja. Prednja kamera ima rezoluciju od 16 megapiksela i uključuje „adaptivni režim slabog osvetljenja“, koji nudi bolji performans slabog osvetljenja.

Ono što je najinteresantnije je da ima Amazon Alexa integraciju. Moto X4 će moći da odgovori na Alexa glasovne komande, čak i kad je zaključan, a pristupa mogućnostima koje Alexa nudi na Echo i drugim uređajima.

Motorola je rekla da će Moto X4 stići na evropsko tržište u septembru i da će koštati 399 evra. Biće dostupan u Super Black i Sterling Blue dizajnu.

Please follow and like us:

Advert

Pin It