Medalje od od recikliranih gedžeta. Tokio 2020.

Ukoliko ste ikada bili u Japanu, onda znate da je ova zemlja poznata po svojim naporima za recikliranjem. To je i razlog zašto nije iznenađenje da će njihova želja za recikliranjem biti primenjena i kada su u pitanju Olimpijske Igre u Tokiju 2020. godine. Kako navodi The Japan Times, izgleda da su organizatori Olimpijskih Igara odlučili da olimpijske i paraolimpijske medalje budu izrađene od recikliranih mobilnih telefona kao i drugih malih uređaja, jer se nadaju da će prikupiti dovoljno materijala da sa njima izrade medalje.

151222-japan-2020-olympic-stadium credit nbc

Cilj im je da prikupe dva tona zlata, srebra i bronze. Takav plan je bio predložen još prošle godine, ali je tek sada finalizovan. Počevši od aprila u lokalnim prodavnicama i telekom operaterima će se nalaziti kutije za prikupljanje, i tu će se nalaziti sve dok ne bude prikupljeno dovoljno metala.

Ovo nije prvi put da se medalje izrađuju od recikliranih materijala. Podsetimo da su Olimpijske Igre u Vankuveru imale izrađene medalje od recikliranih štampanih ploča, ali će Olimpijada u Tokiju biti prva koja će imati svaku zlatnu medalju izrađenu od recikliranog materijala.

Via

Please follow and like us:

Advert

Pin It