iOS 11 Control Center ne može zapravo da isključi Bluetooth ili Wi-Fi

iOS 11 donosi značajno obnovljen Control Center, međutim postoji i jedna mala „caka“ kada su u pitanju Bluetooth i Wi-Fi.

Ispostavilo se da isključivanje bilo koje od te dve opcije u kontrolnom centru zapravo ih ne isključuje. Potrebno je otići u Settings kako bi korisnici potpuno isključili Bluetooth ili Wi-Fi.

Apple je zabeležio ovaj paradoks na njegovoj stranici za korisničku podršku „Use Bluetooth and Wi-Fi in Control Center with iOS 11“:

„U operativnom sistemu iOS 11, kada pritisnete dugme za Wi-Fi ili Bluetooth u opciji Control Center, vaš uređaj će se odmah isključiti sa Wi-Fi i Bluetooth dodatne opcije. Međutim i Wi-Fi i Bluetooth će i dalje biti dostupni.“

Tako rade i ostale karakteristike kao što su AirDrop, AirPlay, Apple Pencil, Apple Watch, Handoff, Instant Hotspot i Location Services, kaže Apple.

Međutim, on tako potencijalno iPhone i iPad uređaje čini ranjivima, naročito zbog toga što korisnici misle da su isključili Bluetooth ili Wi-Fi, a zapravo su još uvek pokrenuti.

Isključivanje Bluetooth-a i Wi-Fi-a se generalno preporučuje, jer to pomaže pri uštedi baterije i sprečava povezivanje uređaja sa sumnjivim mrežama. Ako kojim slučajem korisnik zaboravi ili nije ni svestan toga da uređaj traži vezu, to može predstavljati problem.

Apple ažuriranje za iOS 11 takođe sadrži i neobične uslove za ponovno uključivanje Bluetooth-a i Wi-Fi-a, ako ga korisnici isključe unutar kontrolnog centra.

Izvor: Tech Radar

Please follow and like us:

Advert

Pin It