Facebook TV aplikacija

Ovih dana u medijima su se pojavila priče o tome da će Facebook uskoro u javnost lansirati svoju novu aplikaciju namenjenu gledanju video sadržaja na televizorima.
Aplikacija bi trebala funkcionisati sa na primer Googleovim Chromecastom i Apple TV uređajima.

BG-facebook-tv

Sadržaj koji bi se putem nje prikazivao dolazio bi pravo sa Facebook-a i njegovog video servisa, koji se sve aktivnije razvija.
Osim amaterskih videa koje na društvenu mrežu postavljaju sami korisnici, Facebook bi omogućio gledanje i profesionalnih video zapisa i emisija koje bi stvarali razni proizvođači sadržaja, medijske kompanije i ostali koji bi za ovakav način distribucije sadržaja bili zainteresovani.
Duži i kvalitetniji sadržaj i njegovo prikazivanje na velikom ekranu, smatraju u Facebooku, dalo bi novu živost videu sa njihove platforme i stvorilo dodatne dodatne prihode od oglašavanja.
Rad na aplikaciji počeo je prošle godine posle mnogo godina razgovora o tome. Pravljenje aplikacije je lakši deo, potrebno ju je napuniti sadržajem. Video na Facebooku trenutno postoji u vidu kratkih klipova i eksperimentalnog live streama-a, a oba formata su teška za marketing i prodaju oglasnog prostora. A plasiranje reklama je upravo i cilj nove aplikacije jer je nedavno Facebook obavestio one koji se oglašavaju, da na news feed-u njihovih korisnika polako ponestaje mesta i načina za dodavanje novih oglasa.
Stoga se pokušava sa razvojem programa koji bi se sastojao i od sporta i od emisija, u koje bi se mogle upakovati reklame.

Please follow and like us:

Advert

Pin It