Evo šta donosi monohromatska kamera telefona Huawei P9

Kompanija Huawei nedavno je predstavila pametni telefon Huawei P9 koji poseduje dual-lens kameru nastalu u saradnji sa čuvenim brendom Leica. Ovaj flagship model poseduje – monohromatsku i kameru u boji sa Summarit H 1:2.2/27 ASPH sočivima.

Huawei P9 monohrom kamera
Pravi monohrom
Većina pametnih telefona koristi softverske filtere koji konvertuju boje u sivu paletu, odnosno gray-scale.

Huawei P9 monohrom kamera a

Međutim, ovakve fotografije ne nude bogat tonalitet poput onih koje su napravljene kamerama sa monohromatskim senzorima. Pogledajte fotografije u nastavku kako biste uočili razliku.

Huawei P9 monohrom kamera b

Na fotografiji sa desne strane, napravljene iPhone 6s Plus pametnim telefonom, mnogi detalji su izgubljeni i razlika u tonovima je manje uočljiva. Na fotografiji sa leve strane, koja je napravljena pametnim telefonom Huawei P9, uočljiva je veća dubina i bolje nijansiranje.

Kod većine pametnih telefona, crno-bele fotografije su lošijeg  kvaliteta jer nastaju „provlačenjem“ originalne fotografije kroz filter. Kod monohromatskih kamera to nije slučaj, one ne koriste filtere zahvaljući čemu nastaju fotografije prirodnijeg izgleda i veće dubine.

Sada, kada znate u čemu je razlika, nemojte se zadovoljiti ničim drugim osim – najboljim. Sa Huawei P9 pametnim telefonom, osetićete moć čiste monohromatske fotografije i kreiraćete sopstveni Leica look.

PR via

 

Please follow and like us:

Advert

Pin It