Da li nam Marsovci ostavljaju skrivene poruke?

Američka svemirska agencija (NASA) je tokom izviđanja Marsove orbite, svojim kamerama visoke rezolucije, zabeležila peščane dine i niz tačaka i crta, koje podsećaju na Morzeovu azbuku.

U NASA-inom saopštenju se navodi da su “Fotografije mračnih dina uslikane tokom februara ove godine i da one predstavljaju čudnu topografsku anomaliju”, što je mnogim teoretičarima zavere podgrejalo maštu, i izazvalo masovne komentare da nam sigurno “mali zeleni” šalju neku poruku, prenose Gizmodo i britanski Mirror.

Mars Morse code message

Dine su, kako se navodi, formirane u depresivnoj oblasti i smatra se da su na njihovo formiranje uticali krateri “starih asteroida” i vetrovi koji su na ovom delu crvene planete duvali tako da su pomeranjem peska napravili različite tačkice i crtice. U saopštenju NASE stoji da naučnici još uvek ne uspevaju da odgonetnu ovaj proces, i očekuje se da će blagovremeno doneti tačnu definiciju, pošto su veoma motivisani da prouče i dešifruju ovu oblast.

Američka naučnica Veronica Bay, prevela je ove dine od tačkica i crtica u reči i dobila: “Nee ned zb 6tnn deibedh siefi ebeee ssiei esee seee”. Naša redakcija se malo poigrala ovim nizom u Google translate-u i posle više neuspelih pokušaja, na jeziku Urdu smo dobili “prevod” koji bi mogao da ima smisla. Urdu je jedan od 22 zvanična jezika kojim je pisan Ustav Indije, a zvanično se govori u šest indijskih pokrajina.

Allien message on MArs translation

klikni fotografiju za uvećanje

Ne bismo da zvučimo kao teoretičari zavere, i ne bismo da dižemo paniku, ali ako vas zanima o čemu se govori u šestom psalmu Svetog pisma, najbolje da istražite sami, jer možda vanzemaljci žele da nam pomognu, uzimajući u obzir trenutna globalna dešavanja.

Što bi rekli Molder i Skali…”The truth is out there”.

via 1  via 2

Please follow and like us:

Advert

Pin It