Da li će Youtube do kraja godine postati nova društvena mreža?

Projekat radnog naziva Backstage, mogao bi već tokom jeseni da nam predstavi redizajniranu i bogatiju verziju Youtube-a

Facebook, Snapchat i Twitter neprekidno uvode nove opcije u svet društvenih mreža, pa je zato i Google odlučio da se vrati u trku sa najvećim igračima. Iako je u prethodnom periodu Google imao nekoliko neuspelih pokušaja da napravi novu društvenu mrežu, nikada mu to nije pošlo za rukom.

Pošto konkurenti svakodnevno predstavljaju novotarije na ovom planu, Google je odlučio da više i ne pokušava da napravi novu platformu, pa će zato okušati svoju sreću sa redizajniranjem i modifikacijom jedne od već postojećih. Izbor je logično pao na Youtube, zbog ogromnog broja korisnika.

Youtube logo

Youtube je, kao najpopularnija platforma za objavljivanje video materijala, u prethodnom periodu sramežljivo proširivao svoje mogućnosti, tako da i sada podseća na društvenu mrežu. Kako prenosi portal VentureBeat, projekat radnog naziva Backstage trebalo bi da transformiše YouTube u klasičnu društvenu mrežu. Korisnicima će tako biti omogućeno da objavljuju kratke statuse, linkove, ankete i fotografije, uz opcije koje nude Twitter i Facebook.

Uprkos činjenici da neke od ovih funkcija već postoje na Youtube kanalima, namera Google-a je da ipak i zvanično objedini sve funkcije koje zadovoljavaju potrebe korisnika društvenih mreža. Redizajn će svakako povoljno uticati na korisničko iskustvo, tako da se Google nada da će Youtube postati još posećeniji i aktivniji nego do sada.

Izgleda da su u Google-u konačno shvatili da Youtube-u treba nešto što će zadržati korisnike duže od samog gledanja video sadržaja. Projekat Backstage će svakako doneti i nove mogućnosti u narednih par meseci, a o čemu se zapravo radi, ostaje da sačekamo. Ne sumnjamo da će promena biti velika….na bolje.

 

Please follow and like us:

Advert

Pin It