Asus predstavio ZenFone 3 seriju telefona

Kao što smo već pisali juče na našem portalu, kompanija ASUS je odmah po otvaranja sajma Computex 2016 na Tajvanu, napravio ršum u svetskim medijima koji se bave elektronikom i savremenim tehnologijama.

Na događaju koji su pratili svi svetski relevantni mediji iz branše, pa tako i naš i vaš portal smt.rs i 4smt.eu, predstavljeni su proizvodi iz serije Zenvolution. Pored simpatičnog kućnog robota Zenbo i zvanično najtanjeg laptopa ZenBook 3 i najljućeg konkurenta AirMac-u, prezentovana je i serija mobinih telefona ZenFone 3.

 

asus zenfone 3

Osnovni model telefona Zenfone 3 je planiran kao mejnstrim telefon koji odlikuje atraktivan dizajn i pristupačna cena. ZenFone 3 Deluxe je za klasu iznad, i izdvajaju ga vrhunski dizajn i kvalitet korišćenih materijala kao i zavidne performanse. Bilo je za očekivati da će ZenFone 3 Ultra biti rezervisan za one sa najdubljim džepom kojima je bitno kakve statusne simbole imaju, međutim ZenFone 3 Ultra je kreiran za korisnike kojima je najbitnija zabava uz veliki ekran fenomenalnih boja i kvaliteta reprodukcije.

Moramo napomenuti da sva tri modela nove ZenFone serije 3 izgledaju neuporedivo bolje od prethodne plastične serije ZenFone 2, a evo i zbog čega.

Zenfone 3 a

 

Zenfone 3 je opremljen LCD ekranom od 5,5 inča, procesorom Snapdragon 625, 4 GB RAM i 64 GB interne memorije, kamerom od 16 megapiksela na poleđini i selfie kamerom od 8 megapiksela uz bateriju od 3000 mAh. Pored toga, treba istaći da telefon ima USB-C 2.0 port i skener otiska prstiju.

 

Zenfone 3 Deluxe je otišao korak dalje sa aliminijumskim kućištem i nevidljivom antenom za koju zvaničnici iz Asus-a tvrde da je prva takve vrste na tržištu, ali nisu rekli i zbog čega. Ekran ovog modela je 1080p OLED panel dijagonale 5,7 inča, srce mu kuca u Snapradgon 820 procesoru uz 6 GB memorije i kameru od čak 23 megapiksela i USB-C 3.0 port. Sve ostale tehnikalije su iste kao i kod osnovnog ZenFone modela.

 

 

Zenfone 3 Ultra je u vizuelnom i dizajnerskom smislu veoma nalik modelu Deluxe, međutim specifikacije koje ga razlikuju od dvojice “kolega” iz serije su 1080P LCD ekran od 6,8 inča, Snapdragon 652 procesor, 4 GB RAM memorije, kamera od 23 megapiksela, USB-C 3.0 port i DisplayPort podrška kao i baterija od 4600 mAh.

 

U ovom trenutku zvaničnici iz kompanije ASUS ne žele da spekulišu o datumima puštanja u prodaju navedenih modela kao ni o njhovim cenama, ali obećavaju da će svim ljubiteljima dobrih gedžeta uskoro dati sve relevatne podatke, jer se sprema još iznenađenja.

Please follow and like us:

Advert

Pin It