Aplikacija za brzu izradu web stranica

Na App Storeu se ovih dana pojavila aplikacija Universe koja se oglašava kao servis za izradu web stranica putem iPhonea. Na jednostavan način i uz samo nekoliko dodira po ekranu moguće je izraditi lagane i prilično rudimentarne stranice koje bi u nekim situacijama mogle biti i korisne.

Sve što treba učiniti jest odabrati besplatni domen (u obliku imestranice.oneuniverse.com) ili platiti 2,99 dolara mesečno za sopstveni .com domen, te početi slagati elemente po nekom od predložaka. Slike i tekst na stranicu se postavljaju u mrežu od 5×3 pravougaonih polja, a moguće je odabrati i razne pozadine, fontove, ikone, i ostale funkcionalne ili dekorativne elemente. Sve funkcioniše po WYSIWYG principu, bez potrebe za upisivanjem ijedne linije HTML koda.

creative-website-design

Interfejs je jednostavan, upotreba vrlo intuitivna, a rezultati mogu biti sasvim estetski zadovoljavajući– sve zavisi koliko truda uložite u stvaranje jedne ovakve stranice. Za kratku biografiju, najavu nekog događaja, pozivnicu i slične namene – sasvim dovoljno.

Universe za sada funkcioniše samo kao besplatna iOS aplikacija.

Please follow and like us:

Advert

Pin It