Aplikacija ‘Pokemon Go’ osvojila čitavu planetu

Aplikacija ‘Pokemon Go’, koja je prvobitno bila zamišljena kao prvoaprilska šala postala je globalni fenomen.

Japanska kompanija Nintendo, koja godinama odbija da prilagodi svoje kultne igrice pametnim uređajima, početkom jula lansirala je interaktivnu igricu ‘Pokemon Go’.  U aplikaciji koja je prvobitno zamišljena kao prvoaprilska šala na početnoj strani Google-a 2014. godine, igrači pomoću kamere i GPS-a pronalaze, hvataju i bore se s Pokemonima koji oživljavaju preko njihovih pametnih telefona, tableta i drugh prenosnih uređaja. Za sve to je neophodno da hodaju do određenih lokacija pa se sada igranje igrica seli i na gradske ulice.

Tokom samo jedne sedmice od lansiranja u SAD-u, Australiji i na Novom Zelandu, ‘Pokemon Go’ je gotovo prevazišao broj korisnika Twitter-a u SAD, a serveri su padali nekoliko puta zbog velike popularnosti, prenosi Guardian.

Hoćete li i vi u lov na Pokemone? - foto Reuters

Hoćete li i vi u lov na Pokemone? – foto Reuters

Nintendo je obećao svojim klijentima još četiri igre za pametne telefone, a ovaj potez mogao bi da uveća profit kompanije za neverovatnih 450 miliona dolara. Iako sigurnosne kompanije savetuju da se aplikacija ne instalira na tržištima na kojima ona zvanično nije u ponudi, veliki broj tehnički pismenijih korisnika uspeo je da zaobiđe regionalna ograničenja, pa je tako igrica postala hit kako širm Evrope, tako i na Balkanu. Igrica koja je zaludela Ameriku, došla je i u naš komšiluk, pa je tako dosta Zagrepčana izašlo na ulice u potrazi za Pokemonima.

U Srbiji lov na Pokemone počeće u Beogradu, pa je tako pokrenuta strana događaja na Facebook-u, preko koga će se okupiti  svi koji su isprobali ili tek žele da isprobaju ovu novu zanimaciju, pa je tim povodom u subotu 16. jula u 15 časova zakazan sastanak ispred Hrama Svetog Save, kako bi svi zainteresovani zajedno krenuli u lov na Pokemone.

 

 

 

Please follow and like us:

Advert

Pin It