Microsoft apeluje – Ažurirajte svoj internet pretraživač

Prošle nedelje smo najavili da će se Internet Explorer polako ugasiti, medjutim ako niste instalirali ili ažuirali Internet Explorer na verziju 11, vaš računar može biti priličo ranjiv na sigurnosne napade. Ukoliko koristite Chrome ili MOyilla Firefox, stvari su identične.

Pat Altimor iz kompanije Microsoft upozorava da iako ne koristite Internet Explorer, svoj internet pretraživač morate ažurirati, jer zajedno sa ažuriranjem internet pretraživača, nadogradjuju se i pojedini bitni delovi Windowsa što donosi i sigurnosne zakrpe. Na taj način ćete biti sigurniji i po pitanju brauzera i operativnog sistema.

web pretraživači

Internet pretraživači – ilustracija

“Nakon 12. januara 2016. godine, samo najnovija verzija Internet Explorera i dalje ima korisničku podršku. Za starije verzije operativnog sistema kao što su Windows 7 i Windows Server 2008 R2, ipak morate da ažurirate nadogradnju na IE11. Čak i ako ne koristite Internet Explorer, i dalje morate da izvršite nadogradnju operativnog sistema. Ukoliko ne izvršite nadogradnju internet pretraživača, nećete moći da primenite najnovija bezbednosna ažuriranja. To će rezultatovati činjenicom da i neke komponente Windowsa ne budu servisirane” poručuju iz Microsoft-a.

Ukoliko mislite da ćete jednostavnim uklanjanjem Internet Explorera rešiti stvar, pravite veliku grešku, jer pozadinski procesi i dalje nastavljaju da rade, što je početak serije problema – napominje Altimor.

Please follow and like us:

Advert

Pin It