3000 FB administratora u borbi protiv nasilnih video snimaka

Facebook je objavio kako će u sledećih godinu dana zaposliti dodatnih 3000 ljudi širom sveta kojima će jedini zadatak biti kontrolisanje videa i objava u potrazi za nasilnim ili kriminalnim delima i njihovo sprečavanje.

Jedan je to od koraka koje je Facebook preduzeo nakon što se našao na udaru medija i javnosti zbog video snimaka ubistava i samoubistava koje su emitovane uživo na toj društvenoj mreži.

Kako je u svojoj objavi na Facebooku zapisao njegov šef Mark Zuckerberg, problem će u potpunosti biti uklonjen tek kad računri budu sposobni da određuju sadržaj i kontekst videa. Dok se to ne dogodi, procene moraju obavljati ljudi.

“Želimo li izgraditi sigurniju zajednicu, moramo odgovoriti brzo. Radimo na tome da omogućimo jednostavnije prijavljivanje videa, kako bismo brže preduzeli prave mere – bilo da se radi o pravovremenoj reakciji kad nekome treba pomoć ili uklanjanju neke objave”, napisao je Zuckerberg.

Pojasnio je i kako im nije cilj samo ukloniti video snimke uznemirujućeg sadržaja, već i sprečiti pojavu nasilja. A kako bi to i ostvarili u Facebooku rade na izradi boljih alata koji će olakšati prijavljivanje uznemirujućeg sadržaja, ubrzati njegovo procenjivanje i pojednostaviti kontaktiranje policije u situacijama kad je njihova pomoć potrebna.

Do sad se za revidiranje prijavljenih objava, fotografija i video snimki brinulo 4500 Facebookovih administratora koji su na nedeljnoj bazi pregledali milione prijava. Najavljene promene trebale bi ubrzati i poboljšati ceo proces.

“Niko se ne bi trebao naći u takvoj situaciji, ali ako se nađu, trebali bismo izgraditi sigurniju zajednicu koja će im osigurati pomoć koja im je potrebna”, napisao je na kraju Zuckerberg.

Please follow and like us:

Advert

Pin It