13 godina FB

Prema poslednjim podacima na Fejsbuku, u decembru je bilo 1,23 milijarde dnevno aktivnih korisnika, od kojih je 1,15 milijardi dnevno aktivno na mobilnim telefonima. U proseku 85,2 odsto dnevno aktivnih korisnika Fejsbuka je van SAD i Kanade.

Happy-Birthday-Facebook

Kada je reč o našem regionu, poslednji podaci Internet world stats od pre nekoliko meseci pokazali suda građani Srbije najviše koriste ovu društvenu mrežu. Od država regiona se najmanje koristi u Bosni i Hercegovini, U Crnoj Gori koristi 38,8 odsto stanovništva, u Hrvatskoj skoro 45 odsto, Albaniji 46 odsto, a u Makedoniji i Srbiji oko 48 odsto stanovništva. Ukupno u Evropi ima 328.273.740 otvorenih Fejsbuk naloga.

Što se tiče stranica iz Srbije, sajt Socialbakers pokazuje da najviše “fanova” ima strana Novak Đoković, čak 7.238.676, nakon njega sledi Ana Ivanović 3.314.120, pa Naxi radio sa 1.137.595 “lajkova”. Više od milion imaju i stranice Neven Subotić, Dnevna doza lepog, MBuy – Monika Posredovanje, TDI Radio, Ceca, Seka Aleksić, dok je na desetom mestu sa skoro milionom i Jelena Karleuša.

Friends Day

Novina je video snimak koji je počeo da se pojavljuje u četvrtak na profilima, u kome je prikazana figura koja pleše sastavljena od profilnih fotografija prijatelja korisnika. Kako navode iz Facebooka, ovaj video je kompilacija fotografija “vaših prijatelja i zajedničkih sećanja, a sve to uz haštag #friendsday”.

Osnivač Facebooka Mark Cukerberg “Friends Day” je započeo  4. februara 2015 , na jedanaestu godišnjicu od osnivanja Facebooka. On se tada zahvalio svojim korisnicima zato što su “deo njihove velike zajednice prijatelja” i pozvao sve da taj dan pretvore u “dan proslave prijateljstva”. Godinu dana kasnije, 4. februara 2016, Facebook je stvorio personalizovane video klipove za sve svoje korisnike.

Kompanija je ove godine objavila slavljeničke video klipove dva dana pre zvaničnog rođendana. “Kroz prijateljstvo, naš svet postaje povezan, moćne stvari mogu da se dese, a životi ljudi  i zajednice u kojima žive mogu da se promene”, navodi se u saopšetnju Facebooka.

Video koji je za vas priredio Facebook možete videti na www.facebook.com/friendsday ili klikom na “Watch Yours” koji se nalazi ispod videa vaših prijatelja.

Via

Please follow and like us:

Advert

Pin It