XIAOMI NE PLANIRA EKSPANZIJU NA EVROPU I SAD

U intervjuu za portal Engadget globalni potpredsednik kompanije Xiaomi, Wang Xiang, naglasio je kako evropsko i američko tržište trenutno nisu prioritet njegove kompanije.

Xiaomi se i dalje planira usmeriti isključivo na tržišta u razvoju (Xiaomi je trenutno prisutan na 30 različitih tržišta) te im proširenje na “elitna” i “premium” tržišta u SAD-u i Zapadnoj Europi trenutno nije isplativo.

Jednom kada uđe na tržište u razvijenim zemljama, Xiaomi ne namerava slediti politiku konkurentskih kompanija kao što je OnePlus, koja je odlučila sama prodavati svoje uređaje na američkom tržištu. Umesto toga, Xiaomi namerava svoje uređaje distribuirati putem ugovora s lokalnim telekomunikacijskim operaterima.

U skladu s tim, Wang Xiang navodi kako se proširenje na američko tržište može očekivati najranije tokom 2019. godine. Zasad će se kupci koji žele Xiaomijeve uređaje na evropskom i američkom tržištu morati osloniti na razne internet prodavnice i posrednike koji u svojoj ponudi imaju Xiaomijeve uređaje.

Please follow and like us:

Advert

Pin It