Western Digital najavio prvu svetsku 64-slojnu 3D NAND tehnologiju

Western Digital Corporation je juče najavila uspešni završetak razvoja svoje 3D NAND tehnologije, napredne generacije, BiCS3, koja poseduje 64 sloja vertikalnog pohranjivanja, odnosno skladištenja.

Korporacija je proizvela probnu seriju u svojoj fabrici u Japanu, a inicijalni proizvod bi na tržištu trebalo da se nađe do kraja godine. Western Digital očekuje veliki broj porudžbina BiCS3 diskova već u toku prvog kvarala naredne godine.

Western Digital

“BiCS3 će koristiti 3-bits-per-cell tehnologiju zajedno sa naprednim razvojem proizvodnje poluprovodnika, kako bi omogućila maksimalni kapacitet, više nego odlične performanse i pouzdanost, i sve to po vrlo pristupačnim cenama. Uz BiCS2, 3D NAND portfolio jenovim modelom značajno proširen, što povećava mogućnosti da Western Digital pokrije pun spektar korisničkih aplikacija u maloprodaji, mobilnom i tržištu servera”, istakao je Siva Sivaram, potpredsednik za odeljenje memorije u korporaciji Western Digital.

BiCS3, koji je razvijen u saradnji sa kompanijom Toshiba, prvo će implementirati 256 gigabita i biće dostupan u kapacitetima do pola terabita, na jednom čipu. Isporuka prethodne BiCS2 generacije će se nastaviti u distribuciji drugim proizvođačima, kao i u maloprodaji krajnjim korisnicima .

via

Please follow and like us:

Advert

Pin It