USKORO NOVA GENERACIJA MATERIJALA ZA LEMLJENJE NA BAZI GRAFENA

Dobavljač materijala za elektronsko lemljenje i spajanje materijala, kompanija ALPHA, najavila je saradnju sa Nacionalnim institutom za ispitivanje grafena (NGI) sa Univerziteta u Mančesteru, sa kojim će razvijati novu generaciju materijala za elektroniku baziranu na grafenu.

James Baker

Džejms Bejker, poslovni direktor Nacionalnog instituta za ispitivanje grafena (NGI) -Univerzitet u Mančesteru

Džejms Bejker, poslovni direktor za grafen na Univerzitetu u Mančesteru je tim povodom izjavio: “Ova saradnja je još jedan značajan korak napred za ostvarivanje sledeće generacije lektroničkih materijala na osnovi grafena i Alpha je i više nego dobrodošla kao saradnik, jer sve više radimo na širenju partnerstava za industrijom.”

NGI-Manchester Uiversity

Nacionalni institut za grafen – Univerzitet Mančester

Pomenuta saradnja će biti višegodišnja i biće fokusirana na to kako koristiti inovativne materijale za lemljenje u aplikacijama koje imaju veću moć povezivanja, uz dodatne zahteve za mobilnost i održivost. Tako ćemo direktno uticati i unaprediti sastavljanje i montažu elektronskih sklopova i uredjaja, i pomoći i velikom broju industrija od kojih posebno izdvajamo energetiku.

Prema ocenama stručnjaka, očekuje se da će grafen doneti veliku revoluciju u energetskom sektoru. NGI je centar za istraživanje i komercijalizaciju grafena, gde akademici i njihovi industrijski partneri mogu raditi rame uz rame na razvoju primene grafena. Univerzitet u Mančesteru trenutno ima više od 40 komercijalnih partnera i više od 235 istraživača grafena i srodnih 2D materijala. NGI se finansira od strane Veća za inženjering i fizičke nauke, i iz sredstava Evropskog fonda za regionalni razvoj.

Please follow and like us:

Advert

Pin It