Upoznajte Zungle – gadget koji ćete poželeti da imate ovog leta

Svi sa sobom nosimo sunčane naočare i par slušalica za mobilni telefon, ili možda čak i one velike, ukoliko ste ljubitelj zvuka visokog kvaliteta. Ali, do kraja godine to više ne mora biti tako, jer možete sa sobom poneti samo ZUNGLE.

Istina, naziv ovog sjajnog gedžeta zvuči malo šašavo, ali kada ga vidite, odmah ćete poželeti da imate barem jedan. O čemu je zapravo reč? Zungle je spoj slušalica i naočara za sunce. Čudan ali fantastičan spoj, evo i zašto.

Zungla gadget

 

Sluh, odnosno zvučni nadražaji, do receptora u mozgu dolaze prvenstveno kroz slušni kanal, preko bubne opne. Međutim, sigurno niste znali da postoji i takozvani “koštani sluh”, odnosno da audio receptori registruju zvučne nadražaje i preko kostiju lobanje koje se nalaze odmah iza ušiju. Upravo zahvaljujući toj činjenici, došlo se do razvoja ZUNGLE-a.

 

Zvuk koji dopire do vašeg unutrašnjeg uha pomoću slušalica, predstavlja zapravo vibriranje zvuka kroz vašu lobanju. Ova metoda  “koštane provodljivosti” ne predstavlja zapravo novu tehnologiju, jer gotovo sve slušalice funkcionišu na taj način, ali je kompanija Zungle došla do sjajne ideje i ukombinovala je audio tehnologiju i naočare za sunce.

Kako one zapravo rade možete pogledati u videu ispod, a više informacija o Zungle-u naći ćete na ovom linku.

 

Ono što malo čudi kada je ovakav gedžet u pitanju je vreme početka prodaje. Naime, Zungle trenutno prikuplja sredstva za realizaciju projekta, preko crowdfunfing platforme Kickstarter, i planirano je da na tržište izađe tek u novembru ove godine. Do tada, donatori mogu da poruče svoj par Zungli po ceni od devedesetak evra, dok će zvanična cena u prodaji biti nešto više od 95 evra.

 

 

Please follow and like us:

Advert

Pin It