Upoznajte HyperSound Glass – providne usmerene zvučnike koji izgledaju neverovatno

Korporacija Turtle Beach je obavestila medije i stručnu javnost da je došla do velikog otkrića, ponosno predstavljajući svoje tanke i providne zvučnike, koji će sigurno promeniti pristup tržišta audio uređajima.

Zvučnici, koje je kompanija Turtle Beach nazvala Hypersound Glass, su izrađeni iz nekoliko slojeva providnih materijala i tankih folija, koje omogućuju generisanje ultrazvučnog talasa kojim zvuk dopire do korisnika.

Hypersound glass zvucnici

Standardni izvori generišu zvuk na način kojim se on širi od izvora, ali se on odmah po napuštanju izvora “raspada” odnosno njegov kvalitet se ubrzano degradira na svojoj putanji kroz okruženje. Situacija kod HyperSound zvučnika je prilično drugačija. Naime, nije bitan izvor zvuka, već pravac u kom je zvuk usmeren.  Istraživači iz Turtle Beach-a daju odlično poređenje navodeći razliku između obične sijalice i baterijske lampe. Naime, sijalica rasipa svetlost u svim pravcima, kao obični zvučnici kada emituju zvuk. Za razliku od sijalice, baterijska lampa emituje direktniji i fokusiraniji snop svetla u pravcu koji sami izaberemo. Isto tako je i sa HyperSound zvučnicima.

Pri upotrebi HyperSound Glass zvučnika zraci ultrazvučnog snopa su nečujni za okruženje, ukoliko niste ciljani korisnik. Naime, ovi zvučnici su prvenstveno namenjeni profesionalcima koji se bave inženjeringom zvuka, kako bi čuli i najtananije zvuke, ali ih isto tako mogu koristiti i osobe sa oštećenjem sluha, kao i svi koji vole kvalitetan zvuk koji pritom ne mora da smeta okruženju.

Iako su zvučnici još uvek u fazi testiranja, Turtle Beach ih je predstavio na gejmerskoj konferenciji E3 polovinom juna, što znači da je komercijalizacija na pomolu. Zamislite kako bi bilo sjajno da ovom vrstom zvučnika zamenite svoje glomazne audio sisteme koje sada posedujete…ili da možda umesto prozora stavite HyperSound Glass.

Bilo kako bilo, izgleda da nas u bliskoj budućnosti očekuje odličan zvuk is audio sistema koji će sebi svi moći da priušte. Bar se tome nadamo, i ozbiljno razmišljamo da prozore zamenimo zvučnicima.

via agencije, Turtle Beach

Please follow and like us:

Advert

Pin It