Ultimativna GoPro kamera dobila i svoju leteću verziju

Posle nekoliko meseci špekulacija, kompanija GoPro je konačno predstavila svoj dugo najavljivani dron jednostavnog imena – Karma.

gopro-karma-drone

Na zvaničnoj prezentaciji koja je juče bila prenošena uživo i preko Facebook-a, GoPro je predstavio svoje nove proizvode – kamere Hero5 Black i Hero5 Session, ali glavna zvezda predstavljanja oržanog u Squa Valley-u u Kaliforniji bio je kvadkopter elegantnog i kompaktnog dizajna, nazvan jednostavno – Karma. Ovaj dron ima sklopive elise, što omogućava da ga spakujete u ruksak koji svakodnevno nosite sa sobom.

gopro-hero-5

Kompanija GoPro po svom dobrom starom običaju, nije želela previše da komplikuje stvari, pa je zato uz ovaj dron razvijen i veoma jednostavan kontroler uz prateći interfejs, koji najviše podseća na one koje imaju igračke konzole.

Ono što možemo da potvrdimo jeste činjenica da je GoPro lansiranjem ovog drona napravila odličan potez, pošto se na Karmu mogu montirati kamere Hero Black ili Hero4 Black/Silver kamera, pa čak i manji modeli GoPro Session kamera. Naravno da je dron Karma kompatibilan i sa kamerama Hero5 i Hero5 Session sa kojima je juče zajedno ugledao svetlost dana na događaju organizovanom u Kaliforniji.

Karma može da preleti od tačke A do tačke B uz svega nekoliko dodira ekrana upravljača, odnosno kontrolera, na kome se nalaze dva glavna fizička tastera, od kojih jedan služi za pokretanje i zaustavljanje drona, dok je drugi zadužen za povratak drona Karma, na poziciju sa koje je uzleteo.

Zvanična prodaja počinje 23. oktobra po ceni od 799 američkih dolara za dron Karma, dok že se Hero5 Session i Hero 5 Black GoPro kamere prodavati za 999 odnosno 1.099 američki dolara.

via

Please follow and like us:

Advert

Pin It