Turski iF Elektronik zainteresovan za srpsko tržište

Turska kompanija iF Elektronik Ltd. iz Istanbula, koja se bavi poslovnim razvojem i IT konsaltingom, zainteresovana je da proširi poslovanje na tržište Srbije i uspostavi saradnju sa domaćim kompanijama, bankama, fakultetima i institutima, istaknuto je na sastanku u Privrednoj komori Srbije (PKS).

iF elektronik TUrska sastanak PKS jun 2016

Mihailo Vesović, rukovodilac Centra za inovacije PKS, rekao je da je dosta mogućnosti za uspešnu saradanju sa poslovnom i akademskom zajednicom Srbije i da će Komora pružiti svu potrebnu logističku podršku. Ukazao je na niz prednosti Srbije kao dobre poslovne i investicione destinacije, koja se, kako je rekao, posebno ističe po mladim i obrazovanim kadrovima u IT sektoru.
Mehmet Kemal Bozay, ambasador Turske u Beogradu,  objasnio je da je namera firme iz Istanbula da predstavi proizvode turskih IT firmi u Srbiji i  pronađe srpske firme čiji bi proizvodi mogli da se plasiraju u zemlje regiona u kojima iF Elektronik Ltd. već posluje.

iF elektronik TUrska sastanak PKS jun 2016a
Orhan Karadogan, predsednik iF Elektronik Ltd., predstavio je kompaniju koja trenutno posluje u Saudijskoj Arabiji, zemaljama Zaliva, Maroku, Senegalu, Iranu, Pakistanu, Libanu, Rumuniji. Kako je rekao, veoma su zaintresovani da posluju na tržištu Srbije i sarađuju sa predstavnicima tehnoparkova, fakulteta i univerziteta, bankarskog sektora, IT-a kao i na polju telekomunikacija.

 

via

Please follow and like us:

Advert

Pin It